salpazarihaber.com
2024-09-17 17:48:30

ŞALFED Nisan'a kadar bekleyebilir mi?

Bülent Şirin

bulentsirin1967@gmail.com 17 Eylül 2024, 17:48

Normal takvime göre ŞALFED (Şalpazarı Dernekler Federasyonu) kongresinin 2025 Nisan ayında yapılması gerekiyor. En azından ben öyle biliyorum.

Maalesef bütün işlevini kaybetmiş durumda olan yönetim kuruluyla Nisan ayını beklemek feci surette zaman kaybıdır, çünkü bildiğimiz gibi derneklerimizin esas faaliyet dönemi tam da bu aylara denk gelmektedir.

Kongre Nisan’a bırakılırsa olacak olan şudur: Bütün gayret ve konsantrasyon İstanbul Otçusu’na yönelecek, ondan sonra yaz mevsimi başlayacak ve ”Ver elini dağlar” olacak. Böylece tam bir seneyi daha kaybetmiş olacağız.

Şalpazarı dernekçiliği ŞALFED’in şahsında haddinden fazla kan kaybetmiştir. Yakın geçmişte bunun zararlarını hep birlikte yaşadık, gördük.

Kongre öne alınmalı, mümkün olan en kısa zamanda icra edilmeli, güçlü ve aktif bir yönetimle kaybedilen zaman telafi edilmeye çalışılmalıdır. Zararın neresinden dönülse kârdır.

Konuyla ilgili konuştuğum dernek başkanı ve yöneticilerin inisiyatif almaktan kaçındıklarını ve başkanın vereceği bir kararı beklediklerini görüyorum. Ondan da bir ses çıkmayınca problem büyüyor, kan kaybı devam ediyor.

Mevcut durumdan sadece başkan değil, yönetim kurulundaki herkes sorumludur. Hatta ŞALFED hakkında söz söylediği zaman kulak verilen herkes.

Bu kayıtsızlık ve umursamazlık devam ederse bir gün çok geç olabilir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.