Öne Çıkanlar Sevim Bayraktar istanbul Toprak kayması Bağış Numan Kurtulmuş

Kirazlıtepe'de Keşkek Şöleni Hazırlıkları Sürüyor

Şalpazarı Dernekler Federasyonu’nun organize ettiği Geleneksel Bayramlaşma ve Keşkek İkramı için hazırlıklar devam ediyor. Bayramın ilk günü sabah 9.oo’da Kirazlıtepe’de bulunan Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde yapılacak ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de katılacağı organizasyon ücretsiz ve herkese açık olacak. 

İkram edilecek keşkeğin pişirilmesine geceden başlandı. ŞAL-FED Genel Başkanı Semih Durmuş, organizasyon Şalpazarı Haber’e şu açıklamalarda bulundu: 

Federasyon’umuza bağlı 21 dernekle birlikte, özellikle Kirazlıtepe-Küplüce-Üsküdar Bölgesindeki derneklerimizin yoğun katılımı ve Üsküdar Belediye Başkanımız Av. Hilmi Türkmen’in maddi-manevi desteğiyle birlikte hazırlıkları başlayan organizasyonumuzun hazırlıkları burada devam ediyor.   

Burada 17 kazan keşkek yapılıyor. Bunun 14 tanesi etli, üç tanesi de yağlı olmak üzere iki farklı formatta pişiriliyor. 300 kilo et, 350 kiloya yakın buğday, 40 kilo tereyağı, 100’e yakın Trabzon ekmeği ile üç ton odun kullanılıyor ve 20’ye yakın personel çalışıyor. Sabaha kadar pişiriliyor, sabah ezanıyla birlikte ezmeye başlanacak. 

Yarın inşallah yine Üsküdar Belediye’mizin çok güzel bir tesisi olan Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde ikramı yapılacak. Asırlardır süre gelen bir geleneğimizi İstanbul’da yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yıl 20. kez düzenlemiş olacağız. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza ve emeği geçen derneklerimize teşekkür ediyoruz.” 

ŞAL-FED Genel Başkanı Semih Durmuş, bir süre Kirazlıtepe’deki keşkek pişirme işlemine nezaret ettikten sonra Küplüce’de devam eden Doğancı Derneği’nin keşkek pişirme mekânını da ziyaret etti. Doğancı Derneği yetkilileri, farklı bir yerde keşkek yapmalarının nedeni olarak Küplüce’de hayli kalabalık bir nüfusları bulunmasını, ayrıca Küplüce’de oturan diğer memleketlerden olan mahalle sakinlerinin de keşkeğe alıştıklarını ve kendilerinden keşkek beklemekte olmalarını gösterdiler.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.