Öne Çıkanlar Şalpazarı Soner Yıldırım şalpazar Hilmi Türkmen Kadırga

Yüz yıllık kulüplerle mücadele ediyoruz



9-10 oyuncumuzu kaybettik

Cevat Özdemir, Şalpazarıspor’un kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreleri kısaca özetledikten sonra şöyle devam etti.Her türlü aramalarda size karşınıza çıkacak videolarına sitemizde kaliteli hd porn olarak karşılaşabilirsiniz. “Geçtiğimiz yıllarda iki yıl arka arkaya play off oynadık. Ardından birçok oyuncumuz üst ligde oynayan ya da ekonomik olarak güçlü takımlar tarafından kapışıldı. Kadromuzdan 9-10 oyuncu başka takımlara gitmiş oldu. Biz de bünyemizde bulunan U-19 ve U-17 takımlarımızdan takviyeyle yolumuza devam ettik. Zaten henüz sahamız yok, yapılana kadar oyuncu yetiştirip üst lig takımlarına göndermek, bir kulüp ve spor kültürü oluşturmak amacıyla çalışıyoruz.



Saha ne zaman yapılacak?
Stat için arazinin parası Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, milletvekilimiz Sayın Salih Cora, valimiz, belediyemiz, kaymakamımız ve diğer ilçe siyasetçilerimizin katkılarıyla ödendi ve alındı. Hükümet binasının karşısında Kıdıklar’a ait bir arsadır. İnşaallah önümüzdeki dönem inşaatına başlanır diye düşünüyoruz. Stadın alınmasında Şalpazarıspor’un katkısı büyüktür. Play off’larda oynayan, çalışkan ve disiplinli bir takımız. Ülkemizin bazı bölgelerinde spora yeterince önem verilmediği halde oralarda statlar yapıldı. Bizim bu zamana kadar stadımız olmaması büyük kayıptı. Zaten Trabzon’un stadı olmayan tek ilçesiyiz.


Stadımız olunca her şey farklı olacak
Bir kulüp düşünün: A takım, U-19 ve U-17 olmak üzere üç tane takımı var. Bütün maçlarımızı deplasmanda oynuyoruz. İç saha saydığımız Beşikdüzü bile ilçemize 17 km. mesafede. Haftanın dört günü idmanlarımızı da orada yapıyoruz. Beşikdüzü ve Vakfıkebir’deki takımlarda oynayan arkadaşlar evine yürüme gidip geliyorlar. Biz Beşikdüzü’nden antrenmandan döndükten sonra futbolcu arkadaşlarımızı Doğancı, Dorukkiriş ve Sütpınar gibi mahallelerimizde evlerine sağ salim ulaştırma sorumluluğu taşıyoruz. Özellikle genç takım maçları akşam 17.oo ve 19.oo’dan sonra oluyor. Karda kışta bu çocukları evlerine sağ salim ulaştırmak zorundayız. Tabii işin ekonomik boyutu da var. Başkaları sıfır maliyetle antrenmanına gidip gelirken bizim her antrenmanımız 400, her maçımız 1000 TL civarında bir maliyet yükü getiriyor. Yani diğer kulüplerin 2-3 katı maliyetimiz var.


Şalpazarıspor daha fazla desteklenmeli
Şalpazarı’ndaki esnafımızın tamamı her yıl formasını ve kaşkolunu alıyor. Hiçbir esnafımız bize soğuk bakıyor diyemeyiz. Resmi kurumlarımızdan da destek alıyoruz, sağ olsunlar ama yeterli değil. Daha fazla destek vermeleri gerekir. Nasıl ki Kadırga ve Sis Dağı şenliklerine sponsor bulma çabaları varsa, 130 tane gencimizin içinde bulunduğu bir faaliyet alanına daha çok zaman ve çaba harcaması lazım diye düşünüyorum. Bakın belediyemiz destek vermiyor demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Şalpazarıspor gibi bir tanıtım vasıtasına daha fazla destek verilmesinin gerektiğini vurgulamaya çalışıyorum. Kaldı ki, Şalpazarıspor’a yapılan destek kurumlarımıza hizmet olarak geri dönüyor. Mesela spor yapan gençlerimiz beden eğitimi öğretmenliğine geçebiliyor. Uzman çavuşluk, astsubaylık, polis akademisi sınavlarında avantajları var. Üst liglerdeki takımlara gidip az çok ücret almaya başlıyorlar ve resmi kurumlarımızın kapısını iş istemek için aşındırmıyorlar. Zaten çoğu üniversite öğrencisi. Bu başlı başına bir ailedir. Verilen destek ikiye, üçe katlanmalı. Başkan ben olayım, başkası olsun fark etmez. Ama tabii oturduğum koltuk ağlama yeri değil. Ben gece gündüz çalışıyorum. Hiçbir kurumla da sıkıntım yok. Herkesle aram iyi. Fakat gerçekleri de söylemek zorundayız.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.