Öne Çıkanlar vefat spor Ağasar Şalpazarlılar derneği Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği.Gökhan ipek.turgut ipek İstinye

Ünal Özen'den önemli açıklamala​r.
CHP Şalpazarı Belediye Başkan Adayı Ünal Özen, Şalpazarı Haber’e önemli açıklamalarda bulundu. Hedef kitlesini ağırlıklı olarak kadınlar ve gençler olarak belirleyen Özen, Şalpazarı’nda seçimin iki değil üç aday arasında geçeceğini savunuyor ve “seçime 2000 oyla giriyorum” diyor. Genç belediye başkan adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanının Volkan Canalioğlu olacağına kesin gözle bakıyor ve bu nedenle Şalpazarı’nın kaynak sıkıntısı yaşamayacağına inanıyor.

İlçe başkanlığından başlayıp bugünlere kadar gelen süreci de anlatan Ünal Özen’in açıklamaları özetle şöyle:

Seçimlere sadece altı mahalle katılsaydı adayımız belliydi. Fakat bütünşehir olup da format değişince aday arayışlarına başladık. İlçe yönetimi beni layık gördü, ben de görevden kaçılmayacağı düşüncesiyle adaylığı kabul ettim. Esasında seçim çalışmalarına ilçe başkanı olduğum günden beri devam ediyorum, belediye başkan adayı olduktan sonra başlamış değilim. CHP Cumhuriyet’in kurucusu olan 90 yıllık bir partidir. İddiasız olması düşünülemez.

20 mahalleyi gezdim, bütün hızımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Diğer adaylar gibi dernek gecelerine gelmedim, çünkü kültürümüzün ve derneklerimizin misyonunun sadece horondan ibaret olmadığına inanıyorum. Şalpazarı’nın hali içler acısıyken coşup eğlenmeyi doğru bulmuyorum. Adliyemiz kapanmış, öğretmen evimiz kapanmış, ilçe hastanemiz sağlık ocağı statüsüne indirgenmişken eğlenmemiz doğru değil. Şalpazarı’mızı layık olduğu yerlere getirebilir ya da getirme yoluna girersek, o zaman şenlik ve kutlamaları yapmaya başlarız.

Seçime kafadan 2000 oyla giriyorum. Eğer Şalpazarı’ndaki gençler ve kadınlar kendi geleceklerine oy vermek istiyorlarsa beni tercih etmelidirler. Başka türlü düşünüyorlarsa yapacak bir şey yok, saygı duyarım.

Eğitim seviyemiz çok düştü. Artık üniversitelere öğrenci gönderemiyoruz. Gidenlerin bir kısmı da bitiremiyor. Zaten yöre insanımızın gelir düzeyi belli, çocuk okutmaları son derece zor. Öğretmenlerimiz genellikle yöre dışından insanlar. İlçemizde oturmuyor ve dışarıdan gelip gidiyorlar. Çünkü kaloriferli ev yok, sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri mekânlar yok. Bir öğretmen evimiz vardı, o da bildiğiniz gibi kapandı.

Ben turizm tahsili yaptım, işin içinden geliyorum. Biliyorsunuz Sayın Volkan Canalioğlu da turizmcidir. Şalpazarı’nın tek kurtuluşu turizmdir. Sisdağı’da yapılabilecek bir sürü yatırım varken zaman heba olup gidiyor. Milyonlarca dolarlık gelir Ağasar deresiyle birlikte denize akıp gidiyor. Dünyada turizm anlayışı artık değişti. İnsanlar deniz, güneş ve kumdan dağlara yöneldi. Daha doğal, stresten ve medeniyetin getirdiği yorucu unsurlardan uzak ortamları tercih ediyorlar. Yöremiz de buna çok uygundur, bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Böylelikle tersine göçü başlatacak ve insanımızın ağlayarak gurbete gitmesinin önüne geçeceğiz.

Ben Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni kesinlikle Volkan beyin kazanacağına inanıyorum. O zaman çok uyumlu bir çalışma ortamıyla Şalpazarı’nı çok iyi yerlere getireceğiz. Merkezi hükümete gelince, ben çok fazla bir ömürleri kalmadığını düşünüyorum.

Gençlere “siz çocuksunuz, ne anlarsınız” diyen zihniyet Fatih’in 21 yaşında İstanbul’u aldığını, Mustafa Kemal Paşa’nın 37 yaşında dünyaya kafa tuttuğunu unutmuş görünüyorlar. Ben de genç nüfusa dahil bir başkan adayıyım ve gençler benim adaylığımı kendilerini göstermek için bir fırsat olarak değerlendirmelidirler.

Şalpazarı’nda ne yazık ki kadınlarımızın oturabilecekleri hiçbir mekân yok. Çarşamba günleri geliyorlar, sağda solda dikilip sonra arabaya binip yine köylerine dönüyorlar. Ben şahsen buna uygun bir mekân açtım, halen işletiyorum. Bana “neden buraya bu parayı harcadın, Trabzon’da açsan daha iyi iş yapardın” diyenler oldu ama ben kararımdan pişman değilim. Halkımız sahip çıkarsa ilçemiz insana yararlı olacaktır.

46 yıllık Şalpazarı Belediyesi tarihinde bir tane bile bayan meclis üyesi yok. Biz 3. sıraya Sayın Songül Usta’yı yazdık. Seçmenlerimizin yarısı, belki daha fazlası kadınlardan oluşmaktadır. Dertlerini, problemlerini, sıkıntılarını gelip rahatlıkla Songül hanıma anlatabilecekler, birlikte çözüm üreteceğiz.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
agasarlı 10 yıl önce

Hanı kafadan 2000 oyla gırıyodun secıme 437 oy aldın unal kardes sımdı ne dıyeceksın