Öne Çıkanlar istanbul Harun Demir Şalpazarı Engin Çırakoğlu Esat Kalay

“Şalpazarı oturan Başkan istemiyor”
“Hizmet alamama Şalpazarı’nın kaderi mi?”

Şalpazarı’nı karış karış gezerek 30 Mart yerel seçimleri için destek isteyen MHP Şalpazarı Belediye Başkan adayı Kurukız; “Çevremizdeki ilçelerimizin hepsi iyi hizmet alırken, bizim ilçemiz niye hizmet alamadı? Niye geri gitti? Bu Şalpazarı’nın kaderi mi? İlçemizde bir otoparkımız yok. Çocuklarımız nerede oynayacak? Pazaryerimiz nerede? Belediyenin hizmet binası nerede? Belediyemizin altı mahallesinde yüz metre beton yol yok. Yüz metre beton yol yapamayan bir belediye köylerimize nasıl hizmet götürecek? 11 yıldır siyasi birlikteliği yapamayıp, proje üretemeyip, Şalpazarı’na hizmet uğruna bir araya gelemeyenler, şimdi nasıl bir akşamda bir araya geldiler.

Tonya’da iki bölümlü yüksekokul açılacak. Şalpazarı’ndan 5 yıldır Meslek Yüksekokul Derneği olmasın rağmen neden bugüne kadar bir faaliyeti olmadı? Yapılan bir araştırmada, Trabzon’da en çok hizmet alan belediyesi Söğütlü Belediyesidir. Şimdi soruyorum; Söğütlü Belediyesi’nin aldığı hizmeti ben niye alamıyorum? Eğer siz proje yaparsanız, proje üretirseniz, onu haklı sebeplere dayandırırsanız, peşine düşerseniz, siyasi birlikteliğinizi kurarsanız, alamayacağınız hiçbir hizmet yoktur. Demek ki, bizim seçtiklerimiz,  11 yıldır Şalpazarı’na hizmet etmek için bizlerden, halkımızdan oy isteyip bir defa bile ayaklarına gitmeyen seçtiklerimizindir bu vebal. Yani Şalpazarı’ndaki belediye başkanından, iktidarın ilçe teşkilatından başlayıp daha ileri götürebiliriz. Şunu demek istiyorum; Şalpazarı’nda bizim adliyemiz gitti de, Tonya’nın ki duruyorsa, o zaman, bu bizim suçumuz. Eğer, buna Şalpazarı’nda bir tepki veremediysek, bu bizim siyasi kanaat önderlerimizin suçudur.

ŞALPAZARI’NA BETON SANTRALİ KURACAĞIZ

Ben üç aydan beri sahadayım çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum. Maalesef üzülerek söylemek istiyorum, Beşikdüzü’ndeki, Maçka’daki, Vakfıkebir’deki belediye başkanlarının vaatlerini duyunca ben gerçekten üzülüyorum. Şalpazarı ne istiyor, diğer ilçelerimiz ne istiyor? Şalpazarı, 2014 yılında hala yoldan, sudan bahsediyor. Şalpazarı’nda, 2014 yılında mahallelerine araba gitmiyor.  10 tane köyümüzü karış karış gezdim. Allah nasip ederse gidilmedik köyümüz, girilmedik evimiz, dokunmadık insanımız kalmayacak. Bu anlamda söylüyorum. Gittim, gezdim, gördüm;  köylerimizde izimiz, tozumuz, hizmetimiz ve emeğimizin olduğunu gördüm. İnsanlarımızın bize teveccühünü gördüm. Onun için mutluyum, gururluyum.

Şalpazarı, oturan Belediye başkanı istemiyor. Çalışacak, proje üretecek, hizmet üretecek, belediye başkanı istiyor. Şalpazarı’nda Allah nasip ederde belediye başkanı seçilirsem, o görev bana tevdi edilirse, yapacağım ilk iş olarak ilçemizde siyasi birlikteliği kurmak. Ardından İstanbul’daki 21 derneğimizi Şalpazarı’ndaki bu sürece katkı vermelerini sağlamak.  Birliğimizi, beraberliğimizi sağlayıp dört koldan çalışmalara başlayacağız. Zaten projelerimiz hazırladık.  Yine en önemli projelerimizden bir tanesi beton santralini ilçemizde kuracağız ve köylerimizin yollarını hızlı bir şekilde standart hale getireceğiz.” şeklinde konuştu.

MHP Şalpazarı Belediye Başkan adayı Refik Kurukız’ın esnaf ziyaretine İlçe Başkanı Mehmet Sakallıoğlu ile partililer eşlik etti.

Kaynak: Hasan Bahadır.



banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.