Öne Çıkanlar oto boya Şehit yakınları ve gaziler Binali Yıldırım Çarşamba şalpazarı kaymakamlığı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı.
İlçe de faaliyetlerini sürdüren Gönül Elçileri, İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez’ in Eşi Fatma Sönmez başkanlığında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Atatürk İlkokulu konferans salonunda bir kutlama programı gerçekleştirdiler. 

Yapılan Dünya Kadınlar Günü programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;
“ Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü, öncelikle tüm kadınlara kutlu olsun. Bizim kadınlarımız yaratılış itibarı ile birer emekçidir. Yani yuvayı diş kuş yapar misali. Ailenin temel direği ve çocukların bir arada yaşamasını sağlayan etkendir. Erkekler tek başına yaşayamaz ama kadınlar çocukları ile birlikte bir şekilde yaşamlarını sürdürebilirler. Buradan yola çıkarak fedakâr annelerimiz ve kadınlarımız her türlü kıymeti, takdiri hak etmektedirler. Osmanlı döneminden beri kadılarımıza çok güzel isimler ile hitap edilmiştir. Bizim yöremizde de erkekler hanımlarına sultan diye hitap ederler. Tabii ki de bu değerli isimler ile kadınlarımıza hitap etmek onların ne kadar kıymetli olduğunu hissettirmek açısından çok önemlidir. Tekrar kadınlar gününüzün kutlu olmasını dilerim. Ayrıca aramıza uzaktan ve yakından teşrif eden tüm misafirlerimize teşekkür ederim. Programda emeği geçen herkese başarılarının devamını dilerim”, dedi.

Avukat Nevzat Çabuk'da, Kadın Hakları ve Aile Kanunları hakkında bilgilendirme yaptı;
ÇABUK konuşmasında; Kadınlarımızın anayasamızda çok çeşitli haklar ile korunduğunu ve kusur durumuna göre erkek yâda kadının gösterdiği fiili yâda sözlü yaptığı eylemlere göre cezalandırıldığını ifade etti. Kadınlarımıza tanınan haklardan birinin de tedbir nafakası olduğunu, eşinin evin bakımını ve ihtiyaçlarını karşılamaması durumunda daha mahkeme başlamadan dahi bu nafakanın bağladığını söyledi. Ayrıca günümüzün en büyük problemlerinden biri olan boşanma davalarının meydana gelmesinde en önemli faktörlerin başında sosyal medyanın (facebook, twitter vb. ) geldiğini ifade etti. Sosyal medyanın ve paylaşım sitelerinin insanların birbirini yanlış anlamaya sebep olabileceğini ve kötü niyetli insanların onlara çok kolay zarar verebileceğini ifade etti. Bu hususta ailelerin gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Kaymakam Sönmez ‘in yönelttiği çocuklara ebeveynler tarafından uygulanan şiddetle ilgili soruya; “eğer ebeveynler çocuklarına şiddet uygularsa ve bu sürekli devam ederde çocuğun ruhsal ve fiziksel gelişimini büyük oranda etkiliyor ise, ailenin velayeti düşer devlet o çocuğu uygun bir kurumunda koruma altına alır”, dedi. Tüm kadınların ve katılımcıların kadınlar gününü kutlayarak sözlerine son verdi.

Kaymakam Sönmez’ e, Belediye Başkanı Kurukız’ a, Sayıştay Üyesi Aatalar’ a ve Jandarma Komutanı Taşkın adına Eşi Aliye Taşkın’ a ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Temel Dural’a, Halk Eğitim Merkezi usta ve kursiyerler öğreticileri tarafından hazırlanan birer hasır Türk Bayrağı işlemesi hediye edildi. Halk Eğitim Merkezinin el işleme kursu sergisi davetlilere sunuldu.

Slâyt gösterisi, ketem taraması ve yılın kadını çekilişi ile devam eden programda, yapılan çekiliş sonucu, Ayla KAYAR yılın kadını seçildi. Yılın kadını seçilen Kaya’ a hediyelerini İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez ve Eşi Fatma Sönmez ve Sri Lanka Başkonsolosu İşadamı Atilla Ataman’ ın Eşi Suna Kepoğlu Ataman verdi. Gelen misafirlere teşekkür edilmesi ve Karadeniz müzikleri eşliğinde oyunlar oynanması ile program sonlandırıldı. 

Programa; İlçemiz Kaymakamı Cafer Sönmez ve Eşi  Fatma Sönmez, Belediye Başkanı Refik Kurukız, Sayıştay Üyesi Mustafa Atalar, Av. Nevzat Çabuk, Sri Lanka Başkonsolosu İşadamı Atilla Ataman’ ın Eşi Suna Kepoğlu Ataman, Gönül Elçileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldılar.


 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.