Öne Çıkanlar Büyükşehir Burdur Müftülüğü Tosya Beykoz Aliosman Şirin

Şalpazarı'nda Arıcılık Kursu.
Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Şalpazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Şalpazarı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şalpazarı Atatürk İlk Okulu’nda arıcılık kursu düzenlendi.



Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Şalpazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Şalpazarı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettiği ve Trabzon Hayvan Sağlığı ve yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Hüseyin Rami Türker ve Tekniker Muzaffer Karabayır'ın sunumunu ile Şalpazarı Atatürk İlk Okulu’nda arıcılık kursu düzenlendi.

İlçede arıcılık yapan ve yapmak isteyen biri bayan olmak üzere 41 kursiyerin katıldı. Kursa katılan kursiyerler, kursun çok bilgilendirici olduğunu ve bunu yapmış oldukları arıcılıkta uygulayacaklarını, daha verimli ve bereketli ürün elde edebileceklerini ifade ettiler.

İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez'de yaptığı açıklamda; İlçemizde ekilecek tarım arazisinin azlığından dolayı arıcılığın ilçemiz ve bölgemiz için çok önemli bir tarım kolu olduğunu, ilçemiz ve bölgemizin arıcılığa çok uygun bir flora yapısına sahip olduğunu vurgulayarak ilçemiz sınırlarında yapılan arıcılık faaliyetlerinin artırılması, kooperatif veya birlik kurularak Ağasar Balı’nın markalaşması gerektiğini belirtti.

Arıcılık ve arı ürünleri konularında bilgi almak üzere her kesimden vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin katıldığı kursta katılımcılara, teknik arıcılık, arıcılıkta mevsimsel bakım işlemleri, hijyen ve kalıntısız bal ve arı ürünleri üretim teknikleri ile başta bal olmak üzere arı ürünlerinin kullanımı ve muhafazası konularında eğitim verilmiştir dedi
.


banner124
Anahtar Kelimeler:
Şalpazarı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.