Öne Çıkanlar Mevsimlik işçi kontenjan Kültür bakanlığı Muhammet Ayaz Şalpazarı Geyikli Mahallesi Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği

Şalpazarı Merkez Cami törenle açıldı



Şalpazarı ilçe merkez camiinin tadilatı sona erdi. 1983 yılından beri ilk kez yapılan tadilatta kubbelerin, minarenin bakımları yapıldı. Caminin alt katında bulunan tuvalet ve şadırvanın tadilatı ve boyası yapıldı. Cami içinde bulunan çini, nakış, ses düzeni ve elektrik tesisatları yenilendi.

Bugüne kadar 100 bin lira masraf edildiği ve bu bedelin 60 bin liralık kısmının tahsil edildiği, açılışta yapılan yardımlarda ise yaklaşık 20-25 bin TL civarında bir yardımın toplandığı belirtildi.

Açılışında caminin anahtarını açık artırma sonucunda 8000 TL. karşılığından Şalpazarı esnaflarından Güdün köyünden Halil Diner aldı. Cami açılış anahtarını Kaymakam Cevdet Bakkal’ın elinden alan Halil Diner’e, yaptığı yardımlardan dolayı plaketini Şalpazarı belediye başkanı Fehmi Cengiz takdim ederken teşekkür belgesini de Şalpazarı müftüsü Abdurrahman Küçük verdi.

Caminin açılış kurdelesini Halil Diner, Şalpazarı İlçe müftüsü Abdurrahman küçük ile Yeni kaymakam Cevdet Bakkal yaptılar.Caminin açılışına Şalpazarı kaymakamı Cevdet Bakkal, müftü Abdurrahman Küçük, garnizon komutanı Selahattin Ural, ilçe emniyet amiri Murat Ersen, Şalpazarı Belediye başkanı Fehmi Cengiz ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

Açılış Şalpazarı müftüsü Abdurrahman Küçük'ün Kur’an-ı Kerim okumasından sonra dualarla son buldu.













Foto: Sertağa Demir





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.