Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı Ağasar derneği Kadırga

İlçemiz'de Çanakkale Şehitleri'ni Anma Programı Düzenlendi
Bu gün Şalpazarı Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen tören Atatürk Büstü'ne çelenk sunumu, aziz şehitlerimizin huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunası ile başlandı.

Doğancı İlk ve Ortaokulu’nda da düzenlenen ”Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 99.Yıldönümü Kutlama Programı'nda” özel hazırlanan Tiyatro gösterileri, şiir, konuşmalar ve müzik etkinlikleri yapıldı. Kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Ayrıca Şalpazarı Kaymakamlığı S.Y.D.Vakfı aracılığı ile yapılan yardım dağıtımları İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan tarafından devam edildi.

İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;
“Çanakkale boğazını gemilerle geçemeyeceklerini anlayan düşman kuvvetleri, bu kez topraklarımıza karadan girmeyi denemişlerdir. 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal Atatürk, Süngü tak emrini vererek yıllarca Türk Milletinin hafızasından silinmeyecek olan “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum” demiştir. Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz.Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum”,dedi.

Programın sona ermesinin ardından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü etkinlikleri münasebetiyle, Kaymakam Zihni Yıldızhan, Şalpazarı Garnizon Komutanı Mehmet Taşkın, Şalpazarı Emniyet Müdürü Ferda Yılmaz, Şalpazarı Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav, Şalpazarı İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik ve beraberindekiler Geyikli Beldesi Yeni Mahallede ki 1998 yılında Şırnak Güçlükonak Gabar Dağı Bölgesi’nde terör örgütüyle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Murat Göce’nin ailesi'ni ziyaret ettiler.

Ziyaretin  ardından kısa bir konuşma yapan Kaymakam Zihni Yıldızhan; "Şehitlerimizin hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimiz için ne yapsak, ne etsek azdır. Bizler bu topraklarda  rahat yaşayabiliyorsak, rahat uyuyabiliyorsak aziz şehitlerimizin sayesinde. Rabbim, şehit ailelerimize, yakınlarına sabır versin. Onlara sağlıklı, mutlu, huzurlu günler nasip etsin. Devletimiz bundan önce olduğu gibi, bundan sonrada onların yanında olacaktır” dedi ve İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik’in dua yaptırması ile ziyaret sona erdi.
















banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.