Öne Çıkanlar MİS kasımağzı Muzaffer Durmuş Şalpazarı BBP

Fidanbaşı'nda kültür merkezi açılıyor

Fidanbaşı köyünde tamamı hayırsever Fidanbaşılıların katkısıyla inşa edilen kültür merkezi, 2 Eylül Cuma günü saat 12.oo’de törenle açılacak. Açılış dolayısıyla, her yıl İstanbul Soğanlık’ta bulunan dernek merkezinde yapılan geleneksel bayramlaşma merasimi de bu yıl Fidanbaşı köyünde yapılacak. Fidanbaşı köyü derneği ve Fidanbaşı muhtarlığı tarafından ortaklaşa yapılan açıklamada açılış törenine herkes davet edildi.

Açıklamada, kültür merkezinin, projesinden arsa bağışına, işçiliğinden inşaatın bitirilmesine kadar tamamen Fidanbaşı sakinlerinin eseri olduğu vurgulanarak, inşaatın iki yıl içinde bitirilmesiyle, ülkemizin tüm köy ve beldelerine örnek teşkil edecek bir iş çıkarıldığı vurgulandı.

Kültür merkezi giriş hariç üç kattan oluşuyor.

Girişte erkek şadırvan, bayan şadırvan, gasilhane ve tuvaletler bulunuyor.

Birinci katta 160 m2 çok amaçlı salon, kiler, mutfak ve bilgi işlem odası,

İkinci katta muhtar odası, 160 m2 çok amaçlı salon, kiler, misafirhane, mutfak ve banyo,

Üçüncü katta görevli lojmanı, görevli odası ve kütüphane yer alıyor.

Ortaklaşa yayınlanan bildiride son olarak kültür merkezinin arsa bağış aşamasından bitimine kadar  emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent Şirin 13 yıl önce

Derneklerimizin böyle farklı ve faydalı girişimlerini gördükçe son derece memnun oluyorum. Bu bizim sivil toplum faaliyetlerimizde artık gözle görülür mesafeler kat etmeye başladığımız anlamına geliyor.

Şimdi mesele bu farklı ve faydalı girişimlerin yaygınlaşıp geliştirilmesinde. Bildiride "örnek olma" unsurunun altı çizilmiş ki, bizce de çok yerinde olmuş. Güzel şeyler örnek alınmalı ve yaygınlaşmalı. Benzer girişimleri diğer derneklerimizden de bekliyor, haberlerini yapmak için sabırsızlanıyoruz.

Avatar
mustafa 13 yıl önce

Böyle bir kültür merkezini Fidanbaşı Köyüne kazandıran tüm ,Fidan başı Köylülerini tebrik eder başarılarının devamını dilerim. bu diğer köylerde örnek olmasını diliyorum.