Öne Çıkanlar hıdırellez bahar bayramı Sevim Bayraktar istanbul Üsküdar Belediyesi meclis üyesi Toprak kayması

2/B' De Kalan Taşınmazlar Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Devam Ediyor.
Orman kadastrosu tarafından 2/B çalışmaları tamamlanan 9 mahallede toplam 421 parselin orman sınırları dışarısına çıkartılmasının ardından, Kaymakamlığın korodinatörlüğünde Şalpazarı Tapu Müdürlüğü ile Mal Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucu başlatılan ikinci kadastro çalışması ile bu parsellerin kullanıcıları belirlenip taşınmazların Hazine adına tescilleri sağlandı.

Şalpazarı Mal Müdürlüğü tarafından şu ana kadar toplam 225 kullanıcının satınalma talepleri alınmış ve bunların içerisinde işlemleri tamamlanan 80 parselin kıymet takdirleri yapıldı. Kullanıcıları tarafından bedelleri ödenen toplam 15 parselin tapuları, Şalpazarı Tapu Müdürlüğü tarafından sahipleri adına devir edildi. İşlemleri tamamlanmasına rağmen 196 kullanıcı halen satınalma talebinde bulnmadı.

İlçemiz genelinde çalışmalar tamamlandığında 6831 sayılı Yasanın 2/B maddesi kapsamında orman sınırları dışarısına çıkartılarak Hazine adına tescil edilecek olan taşınmaz sayısının toplam 1.250 adet civarında olacağı tahmin edilmekte olup, bu yönde vatandaşa satışı yapılan taşınmazların ilk tapuları İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez tarafından takdim edildi. Kaymakam Sönmez; Tapu Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğü personellerine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve tapularını alan vatandaşlara hayırlı olsun dedi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.