Önce söz alan Zeki Çabuk, Şalpazarı’nda kendi dönemlerinde yapılan ve önümüzdeki dönem yapılması planlanan hizmet, yatırım ve projeler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. “En büyük proje” olarak nitelendirdiği yaklaşık 44 milyon liralık su projesinin ihalesinin yapıldığını, 10-15 güne kadar şantiyenin kurulacağını ve çalışmanın başlayacağını ifade etti. Gökçeköy’e yapılan gölete başlangıçta kimsenin inanmadığını, hâttâ kendileriyle alay edildiğini ama sonuçta hayata geçirildiğini vurgulayan Çabuk, bu göletin hem yakın çevrenin elektrik ihtiyacını karşılayacağını hem de su sıkıntısı çekilen zamanlarda Şalpazarı, Beşikdüzü ve Vakfıkebir’e dahi su temin edeceğini kaydetti.
Zeki Çabuk daha sonra özetle şunları söyledi. “Düzköy, Kabasakal ve Sayvançatak’ta üç tane semt sahası yapacağız. İlçe stadı için çalışmalar devam ediyor, ufak tefek pürüzler kaldı. Çevre Yolu gecikti, ancak bunun için arazi sahiplerinin muvafakat vermesi lazım. Onlar vermediği için bu gecikme söz konusu oldu. Ancak bir yılda yolu yarıp ikinci yılda tamamlamış olacağız. Şalpazarı en fazla hizmeti bu dönem almıştır” Çabuk sözlerinin arasında milletvekili Salih Cora ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e destek ve yardımlarından dolayı sık sık teşekkür etti.
Daha sonra konuşan Refik Kurukız, “Eskiden bu hizmetlerin sadece birini yapsak bayram ederdik. Görüyorsunuz yakın gelecekte seçim vs. olmadığı halde milletvekilimiz ve Üsküdar Belediye başkanımız burada bizimle beraber. İkisine de bize olan yardımlarından dolayı minnettarız” dedi ve Çevre Yolu konusundaki gecikme hakkında Zeki Çabuk’u destekleyen gerekçeler öne sürdü. Daha sonra hızlıca Şalpazarı'na yapılan yatırımları özetledi.
Hilmi Türkmen'in sitemi
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in sözlerinde ise sitem vardı. “Çevre Yolu gerçekten son zamanlardaki espride olduğu gibi aşkımız gibi oldu. 2014’te başlamış ama ne yazık ki hâlâ bitirilememiş. Biz Üsküdar’da 2014’ten bu yana Avrasya Tüneli’ni, Çamlıca Camii’ni ve Çamlıca Kulesi’ni bitirdik. Burada 300 metrelik yol bitmemişse bu hepimizin ayıbıdır. Bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması lazım. Tabii görev önce başkanlarımıza, sonra bize düşüyor. En geç 2021 sonuna kadar bu yol bitmelidir.
Bir haftadır memleketi geziyorum. Tonya, Şalpazarı, Görele, Eynesil, hepsinin problemleri ortak. Ağırlıklı olarak yol ve su talepleri var. Dün Sis Dağı’ndaydım ve orada da su sıkıntısı çekiliyor. Yağmurun bu kadar bol yağdığı bir memlekette böyle bir sıkıntı yaşamak doğrusu büyük başarı. Seçimden önce bu sorunların çözülmesi lazım. Yetkililerden özellikle istirham ediyorum.
Buralarda belediyecilik yapmak kolay. Halkın kültür belediyeciliği ile ilgili bir talebi yok. Konser istemiyorlar, yardım istemiyorlar. Buralarda fen işleri belediyeciliği yapılmalı. Onu da arkadaşlarımız en iyi şekilde yapacaklardır. Meslek Yüksek Okulu Şalpazarı için büyük bir kazanım olmuştur. Şimdi bir de yurt yapılması gerekiyor. TOKİ Başkanımızla konuştum, onu da inşaallah en kısa zamanda yapacağız.
Çevre Yolu'nu iki ayda bitiririz
Son olarak konuşan Salih Cora Çevre Yolu konusuna özellikle değindi. “Daha önce yapılan ihaleyi kazanan müteahhidin bu işin altından kalkamayacağı anlaşılınca yeni bir ihale açıldı ve başka bir müteahhide verildi. O da hemen başlamaya hazır ama arazi sahipleri zorluk çıkarıyor. Alacakları bedeli beğenmiyorlarsa önce muvafakat imzalayıp sonra mahkemeye başvursalar, yol bir yandan yapılmaya başlar hem de mahkeme kararıyla daha yüksek bir istimlak bedeli alabilirler. Biz gelecek hafta burada bir toplantı yapalım, müsaitse Karayolları Genel Müdürümüz de gelsin ve artık bu meseleyi çözelim. Ondan sonra bu yolu iki ayda bitiririz”
Milletvekili ve başkanlar daha sonra hükümet binasını ve kaymakamı ziyaret ettiler.