Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar şalpazarı.agasar köy Müftüye Sahip Çıktılar.Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk

ŞALFED'den 6. İstişare Toplantısı

ŞALFED (Şalpazarı Dernekler Federasyonu) 6. İstişare Toplantısı’nı Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Toplantıya Trabzonspor başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Hilmi Türkmen, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, İGDAŞ Anadolu Yakası Bölge Müdürü Onur İncehasan, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, münfesih Şalpazarı Dernekler Birliği eski başkanı Ömer Karadeniz, ŞALFED eski başkanları Harun Özdemir ve Muzaffer Bayraktar, Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi Müdürü Sezgin Özdin, Şalpazarı Öğretmenevi eski müdürü Sedat Özdemir, Ankara Sincan İlçesi hâkimlerinden Feridun Çakır, Sinlice Köyü muhtarı Mustafa Uçar ile ŞALFED’e bağlı olan ya da olmayan derneklerin yönetici ve üyeleri katıldılar.

 



Sunuculuğunu Erol Yanık’ın yaptığı toplantı, yakın zamanda vefat eden ŞALFED yöneticisi merhum Osman Uzun’un anısına hazırlanmış video gösterisiyle başladı. Başkan Köksal Durmuş’un Anneler Günü münasebetiyle Dorukkirişliler Derneği Kadın Kolları Başkanı Ayşe Durmuş’a çiçek vermesinin ardından Federasyon’a yaptıkları katkılar dolayısıyla Ömer Karadeniz, Hüseyin Yamaç, Turan Uzun ve Nazmi Yamaç’a plaketleri takdim edildi..

 



Açılış konuşmasını ŞALFED Başkanı Köksal Durmuş yaptı. Durmuş konuşmasında kendi döneminde gerçekleştirilen icraati özetledi ve kısaca şunları söyledi.

 



Örf ve ananelerimizi yaşatmak için çalıştık. Dergimizin 6, 7, 8 sayılarını çıkardık. Şalpazarı adliyesinin kapanmasına çeşitli yollarla tepki gösterdik. Şalpazarı’nda panel yaptık. 14 Ağustos’ta yine Şalpazarı’nda Turizm konulu bir panel düzenleyeceğiz. Derneklerimizle birlikte 500 öğrencimize burs veriyoruz. Bizi ‘şenlik ve eğlencelere harcadığınız parayı eğitime harcayın’ diye eleştirebilirsiniz. Fakat bu bizim kimliğimizdir. Biz eğlenmeyi de çalışmayı da seven insanlarız

 



İkinci olarak mikrofona davet edilen Hilmi Türkmen de diğer bütün konuşmacılar gibi Anneler Günü’nü kutlayarak başladığı sözlerine Reyhanlı’da ölenlere rahmet dileyerek ve barış süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak devam etti. Türkmen “Üç günlük dünyada birbirimize kırılıp gücenmeye gerek yok. Dün birlikte olduğumuz arkadaşlarımız bugün aramızda değil. Teröre 300-500 milyar dolar para gitti. Bu para eğitime ayrılsa daha iyi değil miydi? Eğlenceye harcanan parayı eleştirmiyoruz. Horon ve yayla şenlikleri bizim kimliğimizdir. Fakat geleneğimize olduğu gibi geleceğimize de sahip çıkmalıyız.” diyerek sözlerini tamamladı.

 



Daha sonra konuşan Ahmet Çabuk da toplantıda daha öncekilere göre hanımların sayısındaki artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek önümüzdeki yerel seçimlerde birleştirici olmak gerektiğini söyledi. Ahmet Çabuk özetle “Parti ayrımı gözetmeden hangi adayımız güçlüyse ona destek olalım. Burada Hilmi Türkmen olmasaydı bu kapıdan bu kadar kolay giremezdik. Memleketteki şenliklere gidemeyen olursa bize başvursunlar. Onlara kolaylık sağlarız. Herkes memleketten gurbete geldikten sonraki halini muhasebe etsin. Artılarımızı çoğaltıp eksilerimizi azaltmaya çalışalım.” dedi.

 





Trabzonspor başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu da konuşmasında şunları söyledi. “Trabzonspor’un camiayı tekrar ayağa kaldıracak, kitleleri peşinden sürükleyecek bir lidere ihtiyacı var. Biz buna talibiz. O yürek bizde var, cesareti de Trabzonspor’un gücünden alıyoruz. Son kez aday oluyorum, kazanamazsam da ölene kadar Trabzonsporlu kalacak ve yönetimlerin yanında olacağım. Trabzonspor’un küstürülmüş değerleri var. Onları ivedilik ve özveriyle Trabzonspor’un etrafında toplamak durumundayız. Bunu yapamazsak birliği sağlayamayız. Bizim on şampiyonluğumuz vardır, bunun dört tanesi çalınmıştır. Sadece sonuncusunda radar sistemi çalışıyordu ve hırsızları yakaladı. Trabzonspor’un köklü bir değişime ve yeniden yapılanmaya ihtiyacı vardır, bu irade de bizde mevcuttur. 2011 yılında çalınan kupamızın hırsızların elinden alınıp hak ettiği yere götürmek onların direncini kıracaktır. Biz bunu yapacağız.

 



ŞALFED eski başkanlarına da söz verildi ve önce konuşan kurucu başkan Harun Özdemir özetle şu konuşmayı yaptı. “Bazı milletvekili arkadaşlar bize ‘Şalpazarı’nın Trabzon’da esamesi okunmuyor ama İstanbul’da Trabzon’u Şalpazarı temsil ediyor’ diyorlar. Trabzonspor’un kongresi var. Trabzonspor hepimizin açık kimliğidir. Kulüp kurulduğundan bu yana bir tane Şalpazarlı yönetici görev yapmadı. Bunun gerekçesi şudur: Trabzonspor’un 20 binden fazla üyesi var. Bu kongrede de altı binden fazla üye oy kullanacak, Şalpazarlı delege sayısı 100 civarında. Şalpazarlı hemşehrilerimizin kulübe üye olmaları ve söz sahibi olmaları gerekiyor.

 



Muzaffer Bayraktar konuşmasında İbrahim Hacıosmanoğlu’na başarılar diledikten sonra şunları söyledi. “Şalpazarlılar siyasette fazla yer alamamışlardır. Milletvekili Erol Kaya, ‘bizim köyün dört tane milletvekili var’ dedi. Şalpazarı’nın 27 köyü var ama henüz milletvekili çıkaramadık. Bu başarısızlık hepimizindir. Biz yetişkinler olarak bu fırsatı kaçırdık ama çocuklarımız ve torunlarımız için bu birlik beraberliği sağlayalım. Trabzon’un büyükşehir olması hasebiyle Şalpazarı artık çok önem kazanmıştır. ŞALFED’e bu konuda büyük görev düşüyor. En güzel ve yararlı adayları şimdiden ilçemize sunmakta büyük fayda var diye düşünüyorum. Ayrıca önümüzdeki aylarda ŞALFED kongresi de olacak ve tüzüğümüzde bazı aksaklıklar var. O aksaklıkların giderilmesi için bir komisyon kurulup genel kurula kadar görevini tamamlaması hepimizin yararına olacaktır.

 



Toplantı Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın kısa selamlama konuşmasının ardından yaptırdığı dua ile sona erdi.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.