Öne Çıkanlar Şalpazarı Hilmi Türkmen Ağasar Refik Kurukız Semih Durmuş

Kadırga Şenliği yapıldı.
Havanın'da güzel olması ve yöresel sanatçıların kemeçe ve türküler eşliğinde çalıp söyledikleri şenlik'te katılanlar doyasıya eylendi.

Katılımın yoğun olduğu otçu şenliğinde açılan pazar sergilerinin fazla olması dikkat çekti. Şenlik alanında kurulan horon halkası'nın'da alanı kaplaması nedeni ile dışardan izleyen vatandaşlar zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadı.


Gümüşhane Valisi Mustafa Malay yaptığı konuşma'da yaylalarımızın daha iyi bir yaşanırlık hale getirilmesi için bütün kurumların ellerinden geleni yapmaları gerektiğini, Karadeniz bölgesinin doğasıylan bir turizim cenneti olduğunu bununda bizlere düşen görev neyse vatandaşlar ve sivil toplum  örgütleri ile hep beraber paylaşmalıyız dedi Vali dah sonra Karadeniz bölgesinde buluna İller'in ulaşım ağını tek bir güzergah üzerinde toplanacağını ve bu güzergahlara daha hızlı yollardan şenlik alanlarına daha huzurlu tozsuz dumansız bir yol katederek gelmenin mümkün olacağını söyledi.

Daha sonra Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz yaptığı konuşma'da; Çevremizi kirletmeyelim doğadan soluduğumuz havayı korumak adına çöp poşettlerini muhtelif yerlere bırakalım öyle gelişi güzel olarak çöplerimizi sağa sol'a atmayalım dedi.

Şenliğe katılanlar arsında Gümüşhane Valisi sayın Mustaf Malay, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Geyikli Belde Belediye Başkanı Muzafer Türkmen, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş Şalfed Başkanı Köksal Durmuş, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, Gümüşhane Dernekler Federasyon Başkanı Hacı Öztürk, Dörtyol Belde Belediye Başkanı Cevat Birinci, Kadırga Yayalası Kültür Turizm Çevre Güzelleştirme Derneği Başkanı Mahmut Uzun, Eski Şalfed başkanı Muzaffer Bayraktar, Koleli İl Encümeni Ömer Öztürk, Şalpazarı Milli Eğitim Müdürü Hayterttin Özdemir, Şalpazarı Dernekler Federasyonu'na bağlı Dernek Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda köy ve Mahale Muhtarları ile çevre İllerden vatandaşlar katıldı.





banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.