Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen beton mikseri ucuruma uctu dernek geyikli.şalpazar.agasar. Trabzon Şalpazarlılar Derneği

Üsküdar'dan Halep'e yardım eli

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, muhtarlar, sanat ve spor dünyasından ünlü isimlerini akşam yemeğinde ağırladı. Üsküdar Belediyesi’nin yeni binasının yemekhanesinde düzenlenen yemekli toplantıda Karadenizli STK mensupları da hazır bulundular.

Yemeğin ardından Üsküdar Yeni Camii İmam Hatibi Kerim Öztürk’ün Kur’an tilaveti ve Üsküdar’ın manevi dinamiklerinden Mustafa Demirkan hocaefendinin duasından sonra Hilmi Türkmen mikrofona geldi. Türkmen, misafirleri belediyenin yeni binasında ilk kez ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek konuşmasının ilk bölümünü Üsküdar’da gerçekleştirilen ve önümüzdeki dönemlerde bitirilecek olan projeleri anlatmaya ayırırken özetle şunları söyledi.

-Eski belediye binasının, katlı otoparkın ve iş merkezlerinin yıkımı devam ediyor. Sonuçta 17 bin m2’lik bir meydan ve altında 800 araçlık bir otopark yapacağız. 2018’in Temmuz-Ağustos aylarında bitecek. Adı Mimar Sinan Meydanı olacak.

-Harem-Üsküdar, Üsküdar-Beylerbeyi ve Üsküdar Meydan olmak üzere üç etaplı bir proje başlatıyoruz. Harem’den Beylerbeyi’ne kadar kesintisiz yaya, bisiklet ve araç yolu olacak şekilde sahil düzenlemesi yapılacak. 18-20 ayda bitecek ve hizmete girecek.

-Üsküdar Meydanı 2004’ten beri şantiye görünümünde. Yakın zamanda başta Marmaray’ın bacaları olmak üzere estetik açıdan sıkıntılı görüntüleri ortadan kaldıracağız.

-Bu bina sadece belediye binası değildir. Hemen yan tarafta kapalı spor salonu, yüzme havuzları, fitness salonları bulunan bir spor kompleksi olacak. Mart ayında bunları hizmete açıyoruz. Nikâh dairesini de buraya taşıyacağız, muhtemelen Mart-Nisan aylarında yeni nikâhları burada kıymaya başlayacağız.

-Yine yan tarafta 14.500 m2’lik bir arsa var. Oraya da iş merkezleri, alışveriş merkezleri ve üzeri komple konut olacak şekilde bir proje yaptık. 2018’in Eylül-Ekim aylarında hizmete açmayı planlıyoruz.

-Üsküdar aynı zamanda Marmaray, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi ulusal ve uluslar arası projelere de ev sahipliği yapmaktadır. 20 Aralık Salı günü saat 14.oo’te Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve dost ülkelerin temsilcileriyle Avrasya Tüp Geçit Tüneli hizmete açılacaktır. Hepiniz davetlisiniz, kimseye randevu vermeyin. Bu tünelden günde 100 bin aracın geçmesi hedefleniyor. Bunun Üsküdar trafiğine ciddi bir rahatlama getireceğini tahmin ediyoruz. Çünkü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanan bazı araçlar doğal olarak bundan sonra Avrasya’yı kullanacaktır.

-Üsküdar-Çekmeköy metro hattı biraz gecikmekle birlikte 2017 Nisan-Mayıs ayı gibi hizmete girecektir. Üsküdar-Ümraniye bölümünün Ocak sonu-Şubat başı gibi hizmete girme ihtimali de vardır. Bu metro hattı bir ilk olacaktır, makinisti olmadan kumandayla çalışacaktır.

-Bir başka projemiz anten projesidir. Biliyorsunuz Büyük Çamlıca’da büyük bir görüntü kirliliği vardır, bütün televizyon vericileri oradadır. Küçükçamlıca’da devam eden bir projede hepsini bir kulede toplayacağız. Kule aynı zamanda İstanbul’un tamamının görülebileceği bir seyir terası olacak.

-Çamlıca Camii de inşallah 2017 Ramazan ayına yetişecektir. Bu cami asrın mührüdür. Dünyanın en büyük ikinci camiidir ve aynı anda 60 bin kişi namaz kılabilecektir.

Hilmi Türkmen konuşmasına ara verdi ve misafirlere Halep’te yaşanan insanlık dramıyla ilgili bir video gösterimi yapıldı. Daha sonra konuşmasının ikinci bölümüne geçen Üsküdar Belediye Başkanı, Halep için yardım kampanyası başlattı ve geçen yıl 100 tır dolusu yardımı hedeflediklerini ve bu hedefe ulaştıklarını söyledi. Bu sefer de misafirlerden 100 tır dolusu yardım temin etmelerini isteyen Türkmen, “Çanakkale Savaşı’nda Halep’ten gelip bizimle savaşan ve şehit düşen 5.000 kişi var. Şu anda Halep’te tam bir felaket durumu söz konusudur. Üsküdar Belediyesi öncülüğünde bir kampanya başlatıyoruz. Biz para yardımı değil ayni yardım yapacağız. Oradan görüştüğümüz arkadaşlar bize öncelikli bir ihtiyaç listesi gönderdiler. Kesinlikle ikinci el eşya göndermeyeceğiz. Kışlık kadın-erkek giyim eşyaları, kadın ve çocuk hijyenik malzemeler, hasır, yatak ve olmazsa olmaz battaniyeler isteniyor. Ayrıca bozulmayan konserve yiyecekler göndereceğiz. Kampanyamız 30 Aralık Cuma akşamına kadar devam edecektir. Siz derneklerinizde topladığınız takdirde biz belediye olarak gelip kolileri sizden alacağız. 2 Ocak Pazartesi günü tırlarımızı yolcu edeceğiz. Sizlerden ricamız, yardım malzemelerini kolileri sağlam bir şekilde ambalajlamanız ve her birinin içinde ne olduğunu üstüne yazmanızdır. Bu işlem orada görev yapan arkadaşların işlerini çok kolaylaştıracaktır.

Hilmi Türkmen konuşmasını noktaladıktan sonra misafirlere Belediye Binası’nın Meclis Salonu’nu, Başkanlık bölümünü gezdirdikten sonra topluca fotoğraf çektirdi ve herkesi kapıya kadar yolcu etti.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.