Öne Çıkanlar Şalpazarı Yusuf Usta Binali Yıldırım Zehra Sayal Ambarlı

Minik Öğrencilere Diş Sağlığı ve Flor-Vernik Uygulaması Yapıldı.

Trabzon genelinde, Anaokulu, İlkokul 1.sınıf öğrencilerine yönelik başlatılan Diş Taraması ve Flor-Vernik uygulaması kapsamında, Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığının, Gezici Tarama Aracı Şalpazarı’na gelerek öğrencilere diş fırçası ile dişlerin doğru olarak fırçalanması uygulamalı olarak gösterildi ve öğrencilere flor-vernik uygulaması yapıldı.

Yapılan Diş Taraması ve Flor-Vernik uygulaması programda, Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından getirilen diş macunu ve fırçası öğrencilere dağıtıldı. Sınıfta 0-6 yaş arasında ki öğrencilere Şalpazarı Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan Dr. Muhsin Küçük, Diş fırçası ile dişlerin doğru olarak nasıl fırçalanması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Ve öğrencilere flor-vernik uygulaması yapıldı.

Halk Sağlığı  Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu yaptığı açıklamada; “ İlimiz genelinde başlatılan Anaokulu, İlkokul 1.sınıf öğrencileri Diş Taraması ve Flor-Vernik uygulamasının tanıtımı amacı ile bugün Şalpazarı’nda bulunmaktayız. Biz ağız ve diş sağlığına önem veriyoruz. Çünkü birçok hastalık ağız ve diş rahatsızlıkları olan çocuklarda, insanlarda daha sık ortaya çıkmaktadır. 0-6 yaş ve 7-14 yaş arası çocuklarda ilk 5 sırada görünen hastalıklar arsında ağız ve diş rahatsızlıkları vardır. Son 6 ayda çocukların geçirdiği rahatsızlıklara bakılırsa mutlaka bir tanesi ağız ve diş rahatsızlığıdır. Ülkemizde ağızdaki aktif diş çürükleri diğer ülkelere nazaran yüksek bir seviyede seyretmektedir. Bizde bu anlamda okullarımızdan başlayarak gençlerimizde ve toplumumuzda ağız ve diş sağlığı konusunda bir yenilenme ve tazelenme istiyoruz. Bu nedenle 2015–2016 eğitim-öğretim yılının başlaması ile ilimiz genelinde ağız ve diş sağlığı taraması planladık. Böyle güzel bir günde, güzel bir anaokulumuzda gezici-mobil aracımızla bir diş taramasında bulunduk. Yardımlarını bizlerden esirgemeyen, başta Şalpazarı Kaymakamlığı’na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Ali İbrahim Ağaoğlu Anaokulu Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz”, dedi.

İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez'de yaptığı konuşmasında; “Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından başlatılan Diş Bakım Etkinliklerinin startını bugün buradan veriyoruz. Çocuklarımıza diş bakım alışkanlıklarının kazandırılması adına bu çalışmaları önemsiyoruz ve kendilerine teşekkür ediyoruz”, dedi.

 Ağız-Diş Sağlığı ve Flor-Vernik Uygulaması Programına; İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, Belediye Başkanı Refik Kurukız, daire amirleri, Sağlık personelleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.










Anahtar Kelimeler:
Trabzon.şalpazarı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.