Öne Çıkanlar Şalpazarı Yusuf Usta Kültür bakanlığı Binali Yıldırım Zehra Sayal

Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı
Şalpazarı Müftülüğünün düzenlediği "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" adlı özel kutlama programına bin’in üzerinde davetli katıldı. Program Ünye Müftülüğü Döşeme dibi Merkez Mahalle Camii İmam-Hatibi Şalpazarı damadı Süleyman Şemsek’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik; Salonu hınca hınç dolduran vatandaşlara ve programa maddi ve manevi emeği geçen herkese ve özelliklede personellerine teşekkür etti. Bizleri 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası”na ulaştıran Yüce Allah’a hamdolsun. Kutlu Doğum Haftasına ulaştığımız, alemlere rahmet olarak gönderilen Efendiler Efendisi, Sevgililer Sevgilisi; İnsanlığın Medâr-ı İftiharı Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya sonsuz salat ve selam olsun. Bizler; iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, helali haramdan ayırt etmeyi, Îman-ı hakikinin nasıl olması gerektiğini, birbirimizi sevmeyi; yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşmanın, hoş görünün en mükemmelini, şefkat ve merhametin sınırsız boyutunu, adaleti O’ndan öğrendik. Bu yılın Kutlu Doğum Haftasının ana temasını, “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” olarak belirlemiştir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da   bu haftayı halkımızla birlikte dolu dolu ihya edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”dedi.
Müftü Çelik’in konuşmalarının ardından geçen hafta okullar arasında düzenlenen Kutlu Doğum Programında şiir dalında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudular.

Programın başında ve devamında "Ağasar`ın İmamları İlahi Korosu" güzel sesleriyle ilahiler okudular.
KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Emin Aşıkkutlu "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" konulu bir konferans verdi. Peygamber aşkı için salonu dolduran davetlilerin samimiyet örneği sergilediğini vurgulayan Aşıkkutlu, şunları söyledi: "İnsanlık tarihinin en önemli hadisesi hiç şüphesiz Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) dünyayı teşrif etmeleridir. O'nun dünyaya gelişi ile insanlık zulmün karşısında adaleti, cehaletin karşısında bilgiyi, vahşetin karşısında merhameti, düşmanlığın karşısında kardeşliği görmüştür. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz, asırlar boyu insanlığa yol gösterici olmuştur. O'nun yeryüzünü şereflendirmesi ile insanlığın dünü, bugünü ve geleceği aydınlanmıştır. Karanlıklar içerisinde kaybolmuş insanlık onun rehberliğiyle yeniden yolunu bulmuştur. O'nun öğretileri sayesinde insanlık dünyaya sevgi ve şefkat nazarıyla bakmayı öğrenmiştir. İslam âleminin her yıl artan bir heyecanla yaşadığı Kutlu Doğum Haftası; birlik, beraberlik ve kardeşlik kültürünü daha da genişletip derinleştirmektedir.  Her işimizde samimi olacağız, birbirimizi samimi bir şekilde seveceğiz, Kur’an-ı iyi anlayabilirsek her şey düzelecektir” dedi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesine geçildi.Liseler arası bilgi yarışması birincisine, bilgisayar, ikincisine tablet, üçüncüsüne fotoğraf makinesi verildi. Hediyeleri öğrencilere Kaymakam Zihni Yıldızhan verdi.

Orta Okullar arası Hz. Peygambere mektup yarışması dalında; birinciye bilgiayar, ikinciye tablet bilgisayar, ücüncüye fotoğraf makinesi verildi. Hediyeleri öğrencilere Belediye Başkanı Refik Kurukız verdi ve birde konuşma yaptı.

İlkokullar arası şiir yarışmasında dereceye giren birinciye, tablet bilgisayar, ikinciye fotoğraf makinesi, üçüncüye kol saati verildi ve hediyeleri Belediye eski başkanı Fehmi Cengiz verdi.
Salona giren davetlilere İlçe Müftülüğü özel yapılmış çanta içerisinde” Hz. Peygamber’in Çağımıza Mesajları adlı kitabı, kalem ve gül” verildi. Programa;İlçemiz Kurum amirleri,Siyasetçiler, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Tonya Müftüleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Din Eğitimi Daire Başkanı Şükrü Öztürk’de katıldılar.










Haber :Mehmet Yaşar.


banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.