Öne Çıkanlar Şalpazarı Hilmi Türkmen Ağasar Refik Kurukız Semih Durmuş

''Fidanbaşı'ından muhteşem gece“
Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Fidanbaşı Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Gecesi’ni düzenledi. Maltepe Kardelen Düğün Salonu’nda tertip edilen geceye geçmiş yıllara göre daha fazla davetli katılırken, gece kelimenin tam anlamıyla siyasetçi akınına uğradı. AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Kartal Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Dr. Altınok Öz, AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Temurhan Yıldız, CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç, MHP Kartal Belediye Başkan Adayı Erhan Kekeç, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Onur İncehasan, MHP Şalpazarı Belediye Başkan Adayı Refik Kurukız, Şalpazarı Eski Belediye Başkanı Mehmet Muhcu, KARKON Genel Başkanı Tahsin Usta, ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş, ŞALFED Eski Başkanları Harun Özdemir ve Köksal Durmuş, Trabzon Şalpazarlılar Derneği Başkanı Turgut Kahraman, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Muhammet Mehdi Akman, ünlü organizatör, sunucu ve AK Parti Şalpazarı Belediye Başkan aday adayı Necati Selvitop, ŞALFED’e bağlı olan ya da olmayan dernek başkan ve yöneticileriyle kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Protokol konuşmaları bölümünde ilk olarak mikrofona gelen Fidanbaşı Köyü Dernek Başkanı Salih Kanbut, “derneğimiz 1993 yılında kuruldu. Halen kurumsal yapı ve üye sayısı olarak birçok il ve ilçe derneğinin önünde bulunmaktadır. Gecemizden elde edeceğimiz geliri tamamen eğitime aktaracağız. Desteğinizi bekliyoruz” dedi. Salih Kanbut’un ardından konuşan ŞALFED Başkanı Semih Durmuş da Fidanbaşı Derneği’nin örnek derneklerden biri ve kendi mekanına sahip üç ŞALFED derneğinden biri olduğunu söyleyerek başkan ve yöneticileri kutladı.

Siyasiler kalabalık olunca kendilerine alfabetik sırayla söz verildi. İlk konuşan Kartal AK Parti adayı Temurhan Yıldız, “Derneklerimizde her siyasi partiye sempati duyan hemşehrilerimiz vardır. Dolayısıyla burada siyaset konuşmak doğru olmaz. Sizlere ve yarın Fenerbahçe ile maçı olan Trabzonspor’umuza başarılar diliyorum. Eğitime katkı olarak da 5 öğrencinin bursunu alıyorum” dedi.

Yıldız’ın ardından sahneye CHP Maltepe adayı Ali Kılıç geldi. Kılıç da “Belediye Başkan adayı seçime kadar siyasi kimliğini taşımalı, kazanırsa rozetini bir yana bırakıp herkesin başkanı olmalıdır. Size burada söz veriyorum, eğer kazanırsam bana oy vermiş ya da vermemiş herkese eşit hizmet götüreceğim. Ben de Trabzonspor’a başarılar diliyorum” diye konuştu.

MHP Kartal Adayı Erhan Kekeç sahneye yanına Şalpazarı Adayı Refik Kurukız’ı alarak çıktı. Kekeç, ilginç bir çıkışla “Kimse bizden fazla Trabzonsporlu olamaz. Sizinle birlikte lahana çorbasını yine biz yiyeceğiz. Bir hemşehriniz olarak bana destek vermelisiniz” şeklinde konuşarak şaşkınlığa sebep oldu. Erhan Kekeç, Fidanbaşı Derneği’nin vereceği burslarda ne kadar eksik öğrenci varsa kendisinin tamamlayacağı sözünü verdi.

Son olarak Refik Kurukız da “Türkiye’de 11 yıldır güçlü bir iktidar var. Fakat Şalpazarı hep geri gitti. Adliye kapandı. Gökçeköy, Geyikli ve Sütpınar sağlık ocakları kapandı. Trabzon’un bütün ilçelerinde var olan yüksek okul bizde yok. Belediyeye bağlı 6 mahallede 100 metre beton yol yok. Belediye hizmet binası yok. Bir düğün salonu yok, otopark yok. Biz kazanırsak derhal bir beton santrali kuracağız. Projelerimiz hazır. Sayın Başbakan ve bakanlar “projeni getir, hizmeti al” diyorlar. Bu iktidar parti ayrımı yapmıyor. Maçka ve Vakfıkebir uzun yıllardır başka partilerden belediye başkanı seçtiği halde bütün hizmetleri alıyor. Şalpazarı sahile 17 kilometre, Tonya 23 kilometre ama Tonya’da iki tane yüksek okul var ve bütün yolları asfaltlanmış vaziyette. Şalpazarı’nın 30 mahallesinin 20’sini ev ev dolaştım. Söz verdim, bütün dernek gecelerine katılıyorum. Seçildiğimiz takdirde siyasi anlamda birliği sağlayacağız. Şalpazarı’nı diğer siyasi partiden arkadaşlarımız ve derneklerimizle birlikte yöneteceğiz.” Mealinde konuştu.

Bağış bölümünde Trabzonspor’un imzalı bir forması açık artırmaya çıkarıldı ve Erhan Kekeç 2561 TL ile formayı aldı. Erhan Kekeç’e formayı Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Onur İncehasan takdim etti.

Gecenin ilerleyen saatlerinde salona gelen İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz de kısa birer selamlama konuşması yaptılar.

Gecede Muhammet Cinkaya ve Serdar sarı, Neşe Başkan, ve İbrahim Can çıkarak davetlilere keyifli saatler yaşattılar. Dorukkiriş Derneği Kız Folklor Ekibi ise muhteşem gösterisiyle büyük alkış topladı. Son olarak Murat Kumaş ve Muhammet Sarı'nın finali le gece sona erdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.