Öne Çıkanlar İbrahim Karagül Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu

8. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu Başladı.
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kokteyl ve sergi açılışı ile başladı. Üsküdar  Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kokteyl salonundaki konukların ellerini tek tek sıkarak 'Hoş Geldiniz' dedi. bol bol hatıra fotoğrafı çektirip sohbet etti.

Üsküdar'ın tarih, kültür, sosyal ve yerel yönetimler açısından kapsamlı değerlendirmelerin ve akademik çalışmaların yapılacağı sempozyuma AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Doç.Dr. Hasan Cirit, ŞALFED Başakanı Semih Durmuş, çok sayıda akademisyen, basın mensubu ve davetli katıldı.

Kokteyl sonrası konferansın düzenleneceği salona geçildi. Üsküdar'da tarihi, kültürel ve güzelliklerini içeren 3 dakikalık tanıtım filmi ile davetliler keyifli bir şehir turu yaşadı.

Tanıtım filmi sonrası, Başkan Hilmi Türkmen yaptığı açılış konuşmasınıda; Türkiye'nin yepyeni ufuklara yelken açtığı tarihi bir dönem yaşadığına vurgu yapıp "Dünyanın her yerinde Türkiye, bütün dengelerde, önemli bir ağırlık noktası. Türkiye artık, yeni bir dünya düzeni önerecek kadar kendinden emin. Dünyanın 3 kıtasında at koşturmuş bir ecdadın varisi olarak, Dünyanın her tarafıyla yeniden ilişkiliyiz, Yeniden sözümüzü söyleyecek cesaretimiz var. Bize bu gücü veren en önemli etken, Tarihimiz ve medeniyetimizle ahdimizi tazelemektir" dedi.

Türkiye'de herkesin, 1923'ün milli şahlanışın varisi olduğunu belirtip, "Bu nedenledir ki, 2023 Vizyonu sadece Hükümetin değil, Bütün bir milletin vizyonudur. Türkiye'de herkes, Büyük Medeniyet yolunda geliştirdiğimiz, İnsan, demokrasi ve şehir vizyonunun, Yerel Yönetim vizyonunun varisidir" diye konuştu.

Üsküdar'ın tarihi mirasına sahip çıkma, yaşatma ve geleceğe taşıma yolunda hummalı bir çalışma içinde olduklarını belirten Türkmen "Üsküdar'da kurulmuş, kökleşmiş, çok dinli, çok milletli, çoğulcu yaşam tecrübesini, bizden sonraki nesillere, daha parlak, daha güçlü, daha iyi bir şekilde teslim etmek, Türkiye'nin 2023 ve 2071 vizyonuna, bu yaşam tecrübesini geliştirerek, yerel bir katkı sunmak en önemli ve öncelikli hedefimizdir" dedi.

Üsküdar tarihin bütün devirlerinde olduğu gibi, bugün de göz kamaştırıcı bir şehir olduğunu dile getiren Türkmen, "Saymakla bitiremeyeceğimiz kadar özelliklere, güzelliklere, zenginliğe, dinamizme ve dinginliğe sahip olan Üsküdar çağa ayak uydurarak tarih ve kültürel mirasımızla bezenmiş dokusunu, olgunluğunu korumayı başarmış bir şehirdir" diye konuştu.

Bundan önceki yedi sempozyuma katkıları olan Eski Belediye başkanları Yılmaz Bayat, Mustafa Kara'ya şükranlarını sunan ve Rahmetli  Mehmet Çakır'ı da anan Başkan Türkmen, sempozyumun hazırlanmasında büyük emekleri geçen herkese teşekkürlerini gönderdi.

Başkan Türkmen'in konuşmasından sonra Üsküdar  Kaymakamı Mustafa Güler de yaptığı kısa konuşmasında, Böylesine önemli bir sempozyumu gerçekleştiren herkese tebrik ve teşekkürlerini gönderip "Umuyorum ki çok başarılı bir sempozyuma hep beraber tanıklık yapacağız" dedi.

Sonrasında kürsüye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, İstanbul'da yaşamanın, Üsküdar'da yaşamanın çok büyük bir ayrıcalık olduğunu belirtip, "Buralarda yaşamak Allah'ın bize büyük bir lütfudur" dedi. Poyraz, "İstanbul'da okudum, İstanbul'da milletvekili oldum. Çok mükemmel bir sempozyum olacağına inanıyorum. Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ile ekibine bu başarılı çalışmalarından dolayı tebriklerimi sunuyor teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış konuşmalarından sonra sempozyum Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın'ın başkanlık ettiği ve Prof Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Prof. Dr. Ümit Meriç, Uğur Derman'ın  katıldıkları sunumlara geçildi.

8. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu 22-23 Kasım 2014 tarihinde Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim Merkezi'de pek çok akademisyen ve bilim kurulu üyelerinin katılımlarıyla devam edecek.






banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.