Öne Çıkanlar Binali Yıldırım Erol Kaya Ekrem Cinkaya Giresun Sinan Aktaş

Şalpazarı Eğitim Camiası 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı'na Hazırlanıyor…



2012-2013 Eğitim Öğretim yılının 30 Haziran 2013 tarihinde sona ermesiyle iki aylık tatilin ardından,02 Eylül 2013 tarihinde yeni döneme başladık. Geçen dönem, Şalpazarı Kaymakamı Sayın Zihni Yıldızhan beyin önderliğinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tüm okul ve kurumlarıyla verimli çalışmalar yaparak adından sıkça söz ettirmiştir. Özellikle SBS’ ye yönelik çalışmaların tüm okullarımızda yapılması sağlanmış, ortaöğretim kurumlarımızdan ise ÇPL’de YGS/LYS kursları açılmıştır. Dönem sonunda yapılan SBS sınavında  %72’lik yerleştirme başarısı yakalanmıştır.

Sosyal kültürel faaliyetler ilçemiz şube müdürünün koordinatörlüğünde planlanmış ve tüm öğrencilerimiz akademik çalışmanın yanında zihinsel ve bedensel gelişimleri için mutlaka bir faaliyetin içinde yer alması sağlanmıştır. Buna paralel olarak ta ilçemizde çeşitli spor branşlarında okullar ve kurumlar arası yarışmalar tertip edilmiş, başarıyla sonuçlandırılmıştır. Ayrıca İl ve Bölge yarışmalarına öğrencilerimizin katılımları sağlanmış ve dereceler elde ettikleri görülmüştür. Trabzon’a uzaklığı 70 km olan ilçemizden öğrencilerin ildeki tüm yarışmalara azami ölçüde katılmasının ne kadar zor olduğu takdirlerinize sunulur. Buna rağmen öğrencilerimiz; Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Okullarımız Okul Aile Birliklerinin katkılarıyla sosyal ve sportif faaliyetlere iştirak ettirilmiştir.




Trabzon Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneğimizin mihmandarlığında başarılı 50 öğrencimizi İstanbul-Edirne ve Çanakkale’ye götürdük. Son derece faydalı bir eğitim gezisi yaptık. Çocuklarımızın iştirakiyle Çay T.V’de gelecek kuşakların daha nezih işler yapabilmesi için tertip edilen geceye katıldık. Ayrıca derneğimiz eğitim öğretim başında bizlere kırtasiye desteği verdi. Daha sonra yaklaşık 600 kg boyanın okullarımızla buluşmasını sağladı. Bunun yanında eğitim çalışmalarımıza bizzat ortak olarak, SBS ve LYS kursları için 8.000 lira gibi maddi kaynak sağladı.

2009 yılından itibaren ilçemize kazandırmayı arzu ettiğimiz Anadolu Lisesi yine 2012-2013 eğitim öğretim yılının sonuna doğru ilçemize kazandırıldı.2013-2014 eğitim öğretim yılı için 68 öğrenciyle şuan tadilat ve tamiratı yapılan eski lise binasında hizmete açılacaktır. Bu konuya özel mesai harcayan ve yanımızda önümüzde duran sayın ilçe kaymakamımız Zihni Yıldızhan’ tüm öğrencilerim adına şükranlarımı sunuyorum.

Eğitim öğretim yılı içinde hayırseverlerimizin sürekli kapılarını aşındırarak aydınlık geleceğe birlikte yürünmesi gerektiğini ifade ettik. Bu bağlamda, hemşerilerimiz Sayın Av. Hilmi Türkmen beye ve Ahmet Çabuk beye okullarımıza yaptıkları katkılar için çok teşekkür ediyoruz. Yine LC WAİKİKİ mağazalarının değerli sahibine öğrencilerimize yönelik yapmış olduğu giyim yardımları(4 yılda toplam 185.000 lira değerinde) için çok teşekkür ediyoruz. İlçemizde ve çevresinde ticaret ile uğraşan ve eğitim gönüllüsü olan başta Sayın Ahmet Yüksel GÜLAY’a ve diğer tüm hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Eğitim öğretim hizmetlerinin paydaşı gibi hareket eden Belediye Başkanlarımıza, kamu kurum kuruluş yöneticileri ve idarecilerine de tek tek teşekkür ediyorum.

2012-2013 eğitim öğretim yılının sonunda özel idareden, Köydes’ten ve Milli Eğitim Bakanlığımızdan Kaymakamımız Zihni Yıldızhan beyin ve bizlerin gayretleriyle elde edilen yaklaşık 300.000 liralık katkıyla Geyikli, Doğancı, Merkez Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu, Çok Programlı Lise ile Anadolu Lisemizin bakım onarımları yapılmaktadır.2013-2014 Eğitim Öğretim yılına sıkıntısız girmek için yoğun ve hummalı çalışmalar aralıksız sürmektedir.

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında iki AB Bakanlığı(Ulusal Ajansa), DOKA’ ya Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, Gençlik Spor Bakanlığına projeler yapılmış,ve sunulmuştur.Bunlardan DOKA,Alie ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Projeleri geçmiş, proje uygulamaları halen devam etmektedir.Ayrıca Kaymakamlığımız himayelerinde kurulan İlçe Proje Ekibi 2013-2014 eğitim öğretim yılına yönelik te projeler hazırlamış ve ilgili birimlere sunmuştur.

Gerek ilçe düzeyinde gerekse il ve ülke düzeyinde yapılan tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin halk ile buluşmasını sağlayan basın mensubu arkadaşlarımıza ve kurumlarımızın web sayfalarından sorumlu arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Şalpazarı’nı ve Şalpazarı eğitim öğretim faaliyetlerini ön plana taşımak suretiyle ülke ve yurt dışında yaşayan hemşerilerimizle buluşturmaları nedeniyle basının önemli bir misyonu olduğunu ifade etmek isterim.

Tüm yapılan çalışmalar ışığında; 2013-2014 eğitim öğretim yılında da öğrencilerimizin Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel amaçlar ve özel amaçlar doğrultusunda hazırlanması için aralıksız çalışmalarımız devam edecektir. Bunun için yeterli insan kaynağına sahip olduğumuzu, fiziki mekânlarımızın yeterli olduğunu ifade etmek isterim. Ayrıca eğitim gönüllüsü mülki amirle çalışmanın da işin akışını kolaylaştıracağını geçmiş dönem deneyimlerimiz bize göstermektedir. İlçemiz genelinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında yeni bir şevk ile işe koyulduğumuzu söylemek isterim.Yeni projeler yapılarak ilçemiz insanının hizmetine sunulmaya devam edilecektir.SBS’de 2012-2013 yılında yakalanan %72’lik yerleştirme başarısının 2013-2014 yılında %80 oranının üstüne çıkması hedeflenmiştir.YGS/LYS ‘ye yönelik akademik çalışma yapacak olan Anadolu lisemiz başta olmak üzere diğer ortaöğretim kurumlarımızı da yakinen takip edeceğiz. Ortaöğretim kurumlarından mezun olacak çocuklarımızın nitelik ve nicelik yönünden gelişmelerini ve başarılarını hedefliyoruz.Bu başarının yakalanması için de ebeveynlerimize, sivil toplum kuruluşlarına,dernek ve vakıf yöneticilerine kısaca eğitimin paydaşı olan herkese büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.Eğitim ile ilgili projesi olan,toplumun önünü açacak fikir sahibi herkesi bize katkı sunmaya davet ediyoruz.Tüm bu çalışmalarımıza; 18.09.2013 günü yeni atanacak öğretmenlerimizin de katılacağı İlköğretim Haftası Kutlama Programı,akabinde Yrd.Doç.Dr.Tolga Erdoğan bey'in Drama ve Sınıf Yönetimi semineri ile start vereceğiz.

2013-2014 Eğitim öğretim Yılı ilçemize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

İrfan ERTAV


Şalpazarı Milli Eğitim Müdürü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.