Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu Karadeniz Müziği

Trabzon Dernekleri Federasyonu'ndan Basın Bildirisi.


TRABZON DERNEKLERİ FEDERASYONU TRABZON'UN 553. FETİH YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARINI FESHANEDE GERÇEKLEŞTİRİYOR


Trabzon'un Fethinin 553. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliği 23-26 Ekim Tarihlerinde Feshane'de


Trabzon Dernekleri Federasyonu; 23-26 Ekim 2014 tarihleri arasında; Feshane-Kongre ve Kültür Merkezi-Eyüp, İstanbul’da gerçekleştireceği “Trabzon'un Fethinin 553. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri” ne hazır.

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR.
Geri Sayım Başladı. Tüm Halkımızı Feshane’ye bekliyoruz. 23 - 26 Ekim 2014 tarihleri arasında Feshane- Kongre ve Kültür Merkezi, Eyüp-İstanbul’da gerçekleştirecek geleneksel “Trabzon'un Fethinin 553. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri” hazırlık çalışmaları kapsamında Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri etkinlik hazırlıkları için Trabzon ve İstanbul'da sürdürdükleri ziyaretlerini tamamladılar. 553.Fetih Yıldönümü kutlamaları için geri sayım başladı.

ONUR KONUKLARIMIZ:
Dr. Derviş Eroğlu KKTC Cumhurbaşkanı, Dr. Hakan Dinçyürek KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı, Hasan Taçöy KKTC Ulaştırma Bakanı ve Dr. Hamit Bakırcı KKTC Eski Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı ve Milletvekili etkinliğimizin onur konukları olacaklar.

Trabzon Valisi Abdulcelil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mim. Kadir Topbaş’ın ev sahipliğinde, değişik siyasi parti Genel Başkanları, Bakan, Milletvekilleri ve Bürokratların katılımlarıyla yapılacaktır.

FEDERASYONUMUZ:
Trabzon Dernekleri Federasyonun temelleri 1990’lı yıllarda İstanbul’da faaliyette bulunan Trabzon ilçe dernek başkanlarının bir araya gelmesi sonucu Dernekler Birliği olarak atılmıştır.

Trabzon Dernekleri Birliği 2005 yılında Avrupa Birliği Uyum Yasaları Uyarınca “Trabzon Dernekleri Federasyonu” adını almıştır. Bu çerçevede başta İstanbul’da yaşayan hemşerileri olmak üzere bütün Trabzonluların sesi olma gayreti içerisinde çalışmalarını yürütmektedir.

Trabzonlular Karadeniz insanı olarak; toplumsal yaşantının birer parçası olan çağlar boyunca nesilden nesil’e aktararak getirdiği dil, din, el aletleri, teknikleri, sanatı, oyunları, kurumları, bireysel veya toplu yaşama biçimlerini yaşayarak ve yaşatarak sürdürüyor. Trabzon Dernekleri Federasyonu da bunun temsil edildiği en önemli hemşeri sivil toplum platformudur.

553. FETİH YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI BU YIL ÇOK FARKLI OLACAK.
RESMİ AÇILIŞIMIZ FETİH TÖRENİ VE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜMÜZLE BAŞLAYACAK

Trabzon Dernekleri Federasyonun Gençlik Komisyonu tiyatro gurubu üyelerinin canlandıracakları, Fatih Sultan Mehmet Han, hocası Akşemseddin ve Molla Gürani ile kapıkulu askerlerinin fetih günü at üzerinde yürüyüşü yapılacaktır.
.İspark otopark çıkışından başlayacak olan yürüyüşümüzde önde basın mensupları hemen ardında 8 kişilik hilal şeklini almış bulunan kapıkulu askerleri.
.Beyaz atının üzerinde Fatih Sultan Mehmet Han.
.Atının sağ ayak hizasında sol eliyle ata tutunan Akşemseddin.
.Sol ayakucunda Molla Gürani - Kapıkulu askerleri.
.Arkalarında protokol korteji ve halk
.En arka kısımda mehteran takımı.
.Mehteran takımının” Fatihin İstanbul’u fethettiği yaştasın” marşıyla yürüyüş.
.Feshane protokol girişinden Alana giriş yapılacak. Sahne önüne kadar yürüyüş devam eder.
.Fatih Sultan Mehmet Han ve hocası Akşemseddin sahnede yerini alır ve Fatih halkı selamlar. “İstanbul’un fethini tamamlayan şehrin çocukları sizlere selam olsun”
.TDF Gençlik kolları “Padişahım çok yaşa”  ile karşılık verir.
.Selamlamanın ardından Fatih Sultan Mehmet Han sahneden iner, protokolün tam ortasında yerini alır, oturmadan hocası Akşemseddin’e başlaması için eliyle işaret eder ve Akşemseddin’in Fetih süresini okumaya başlamasıyla birlikte protokolün ortasında yerine oturur.

.Akşemseddin’ in fetih süresini bitirmesinin ardından gerçekleştirdiği hatmi şerif duasının ardından mehteran takımının kısa bir konseri ve hücum marşıyla bitirir.
.Mehteran sahneden inmeden açılış kurdelesinin kesilmesiyle fetih konseptimiz sona erer.
.Protokol selamlama konuşmaları yapılmaya başlar.

AĞASAR MİNİ OTÇU YÜRÜYÜŞÜ:

Şalpazarı Dernekler Federasyonunca düzenlenen, Kültür ve Sosyal faaliyetler Komisyonu Başkanı Mehmet Sayal tarafından yönetilecek olan “Mini Otçu Yürüyüşü” 25.Ekim Cumartesi günü saat 18.00 de Feshane bahçesinde horon ile başlayacaktır. 20 dakika sürecek yürüyüş salona girildikten sonra serbest Horon ve halk konseriyle devam edecektir.

TDF GENÇLİK KOROSU 3 GÜN KONSER VERECEK:
Trabzon Dernekleri Federasyonu; Gençlik Korosu 25 kişilik koro ekibi 3 gün 45’er dakika süresince Trabzon Türkülerinden oluşan repertuar ile konser verecektir. Ayrıca Karadenizli sevilen ses sanatçıları ve gösteri ekipleri her gün sahne alacaktır.

EL SANATLARI VE YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZ

Etkinlik içerisinde; Bölgemizin kültür ve sanatını tanıtıcı konferans ve söyleşilerimiz, tiyatro ve belgesel gösterilerimiz, yöresel el sanatları, yöresel yemekleri ve organik ürünlerimiz sergilenecektir.

TDF GENÇLİK KOMİSYONU & KIZILAY İLİK BANKASI ÇÖZÜM ORTAKLIĞI.
TÜRKİYE’DE VE İSTANBUL’DA KIZILAY İLE BİRLİKTE İLK “KÖK HÜCRE BAĞIŞÇISI KAZANIMI” LANSMANINI YAPIYORUZ.

TÜRKÖK, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın, Hematopoetik kök hücre nakli tedavisi olması gereken hastalar için oluşturduğu Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nin adıdır. Bu merkez tarafından yürütülecek olan TÜRKÖK Projesi T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğinde gerçekleştirilecektir.

TÜRKÖK Projesi’nin amacı, Türkiye’de hematopoetik kök hücre nakli tedavisi olması gereken hastalar için bir Kemik İliği Bankası oluşturulması ve bu bankaya gönüllü olarak kemik iliği veya periferik kök hücre bağışlamak isteyen bağışçı adaylarının bulunmasıdır.

TÜRKÖK Projesi kapsamında T.C. Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu protokol ile Türk Kızılayı “Kök Hücre Bağışçısı Kazanımı’’ görevini üstlenmiştir.

İstanbul Çapa Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü de bu kapsamda İstanbul'da ilk ’Kök Hücre Bağışçısı Kazanımı kampanyasını Federasyonumuz Gençlik Komisyonu ile birlikte yapma kararı almıştır.

Bu nedenle Gençlik Komisyonu üyelerimiz, Çapa Kızılay Kan Merkezi ekibiyle birlikte

Türkiye ve İstanbul’da İlk kez “Kök Hücre Bağışçısı Kazanımı” kampanyası yanında kan bağışı kampanyası etkinlik süresince gerçekleştirecektir.

GELİN BİRLİKTE KUTLAYALIM:
Bu kapsamda; Trabzon Dernekleri Federasyonu İstanbul’da 5 yıldan beri kutladığı Trabzon’un fethinin, bu yıl da 553.yıldönümünü İstanbul-Feshane Kongre ve Kültür Merkezinde bütün hemşerileri ve İstanbullularla birlikte kutlayacak.

Kutlama etkinlikleri içerisinde; TC Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 18 ilçe kaymakamlığı ve belediye başkanlıklarının açacağı stantlarda yapacakları tanıtımların yanında, tarih, edebiyat yazarlarımız, konferans ve söyleşilerimiz, tiyatro ve belgesel gösterilerimiz, yöresel el sanatları, yöresel yemekleri, organik ürünleri ve sanatçıları yer alacaktır.

KONU: “Trabzon'un Fethinin 553. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri”
TARİH: 23 Ekim 2014, Perşembe - 26 Ekim 2014, Pazar
RESMİ AÇILIŞ TÖRENİ: 24 Ekim 2014 Cuma, Saat: 15.00
YER: İstanbul- Feshane Kongre ve Kültür Merkezi Eyüp-İstanbul
ADRES: Eski Feshane Caddesi Defterdar Durağı EYÜP - İSTANBUL
Tel: 0212 524 61 61  - Fax: 0212 621 52 61

Trabzon Dernekleri Federasyonu
Yönetim Kurulu Adına Genel Başkan Mustafa Demir


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.