Öne Çıkanlar MİS kasımağzı Muzaffer Durmuş ŞALFED Şalpazarı

ŞALFED'DEN BASIN AÇIKLAMASI!
2005 yılında kurulmuş olan Şalpazarı Dernekler Federasyonu, merkezi İstanbul-Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesinde ve kendisine bağlı 21 sivil toplum kuruluşunu bünyesinde bulundurmaktadır. Federasyonumuzun Genel Başkanı Semih DURMUŞ’ tur. 
Şalpazarı ilçemize ait tek bir federasyon olduğundan Şalpazarı Konfederasyonu diye bir sivil toplum kuruluşu mevcut değildir. Katılımı gerçekleştiren arkadaşlar bizlerin üyesi olmadığı ve mevcudiyeti belirsiz bir konfederasyon var da o kurumun başkanı veya üyesi olmuşlarsa bilgimiz yoktur. Ancak böyle bir kurumun olması ilçemizin tek bir federasyonu olması sebebi ile yasalara göre imkânsızdır. 
Cumhuriyet Halk Partisine katılarak hizmet etmek istediklerini beyan eden arkadaşlar için yapılan açıklama katılımcıların şahsi düşüncelerinin paylaşımı olduğu kanaatindeyiz. Şalpazarı Dernekler Federasyonu olarak bu katılımı gerçekleştiren arkadaşlara başarılar dilerken bu kararın sadece kendilerini bağladığını federasyonumuzun genel kanaatinin bu doğrultuda olmadığını belirtmek isteriz.
Kendisine bağlı 21 sivil toplum kuruluşunu bünyesinde bulunduran ilçemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan federasyonumuz; kuruluşundan bu güne kadar olduğu gibi siyasetten tamamen uzak tüm siyasi partilere eşit mesafede durmasını bilmiş ve bu anlayışını sürdürmekte devam edecektir. Amacının milli, manevi değerlerine, tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmak, milletine hizmet anlayışında öncelikleri ilçemiz insanı ve kendi öz değerleri olmak şartı ile tüm ülkemize hizmet anlayışı ile hareket etme olduğunun bilinmesini isteriz.

 “Yadırganması gereken, üzüldüğümüz ve acı olan şu dur ki; ülkemizin ana muhalefet partisinin grup toplantısının tüm ülke ve dünya medyası tarafından canlı yayında izlendiğinin bilinmesine rağmen partilerine katılımını gerçekleştirdikleri grubun ilçemizde tek bir federasyon olması sebebi ile yasalara göre kurulamayacak olan sivil toplum kuruluşu Şalpazarı Konfederasyonunun mevcut olup olmadığının, adı geçen Şalpazarı Dernekler Federasyonumuzun mevcut genel başkanının kim olduğunun ve kişilerin görev unvanlarının, bağlı bulundukları kurumların araştırılmadan, incelenmeden bu hatayı canlı yayında yapıyor olmasıdır. 
06 Mayıs 2014 Salı günü Cumhuriyet Halk Partisi grup toplantısı ile ilgili canlı yayında, basında ve sanal âlemde yapılan kasıtlı olduğunu asla düşünmediğimiz bu yanlış bilgilendirmenin düzeltilmesini istiyoruz. 
Şalpazarı Dernekler Federasyonu olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek, insanların ve kurumların yanlış bilgilendirilmesine müdahale ederek durumun düzeltilmesini istemek en doğal hakkımız olduğunu düşünüyor ve bunu tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Saygılarımızla.
Semih DURMUŞ
Genel Başkan



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HASAN KESKİN 10 yıl önce

Siyasi çalışmalarımızın zamanlamasını ve toplumsal algımızıı hesaba katmalı. Kurumsal refleksin anlaşılması öneml. Arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Bu süreçleri daha yumuşak geçmeyi becermeliyiz. Bunun yolu da istişareden geçiyor. Umarım, toplumsal refleksimizi zayıflatmaz. Kabuğunu kırmış, ülkeye hizmete adanmışların yollları daima açık olur... Testi kırılmadan başarmalıyız.

Avatar
SEVGİ BEKTAŞ 10 yıl önce

Guzel bir şekilde cevapladiniz Semih Başkan. Tebrik ederim sizi. Başarılar.

Avatar
Mustafa kılıç 10 yıl önce

Başkakanın sözlerine katılıyorm saygılar