Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

MAZLUMUN SESİNİ BİR DUYAN OLACAKTIR!.
MAZLUMUN SESİNİ BİR DUYAN OLACAKTIR!.

Yıllardır tüm İslam coğrafyasında yaşayan soydaşlarımıza ve Müslüman âleme yapılan zulmü, saldırıları, işkenceleri şiddetle kınıyor, 07 Temmuz tarihinden itibaren orantısız güç kullanımı şeklinde bir kavmin yok edilmesine yönelik yapılan katliamın ve Ben-i İsrail Kavminin İslam coğrafyasına olan saldırıların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1937'de TBMM de yaptığı konuşmadan kısa bir alıntı ile sözlerimize başlamak istiyoruz.
"... Binaenaleyh şunu söylemek istiyoruz ki buraların (Ortadoğu- Arap coğrafyası) avrupa emperyalizminin oyun sahası olmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz şimdiye kadar dinsiz ve islamiyet'e lakayt olmakla itham edildik. Fakat bu ithamlara rağmen peygamberin son arzusunu yani, mukaddes toprakların daima İslam hâkimiyetinde kalmasını temin için hemen bu gün kanımızı dökmeye hazırız."

İslam coğrafyasının kutsallarının bulunduğu bu topraklar bizlere atalarımızın emaneti olup onların korunması ve savunuculuğunun yapılması Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi biz Türkiye devletinin asli görevleri arasında olmalıdır diyor ve hükümetimizin bu duyarlılıkta olması en başta beklentimizdir.

Şalpazarı Dernekler Federasyonu olarak bu bilinçle hareket ederken bir kaç tespiti bilgilerinize sunmak istiyoruz.

İsrail ordusunun iki haftayı aşkın bir süredir Gazze’de mazlum Filistin halkına uygulamış olduğu silahlı saldırı ve baskın, son günlerde de hava, deniz ve kara harekâtıyla acımasız ve pervasızca Filistin halkının üzerine bombalar yağdırmakta, çoluk, çocuk, yaşlı, kadın demeden masum insanları katletmektedir. Gerek görsel gerek yazılı basında gerek se sanal- sosyal âlemde İsrail askerlerinin Filistinli kardeşlerimize, çoluk -çocuğa, yaşlı-kadınlara yönelik uygulamış oldukları acımasız katliam ve işkencelerin görüntülerine şahit olmaktayız.

İsrail’in, Filistin’de Mescid-i Aksanın bulunduğu Gazze’ye, Filistinli kardeşlerimize çoluk, çocuk, yaşlı, kadın demeden yapılan bu hain, insafsız ve pervasızca yaptığı saldırı ve katliamlarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Filistinli kardeşlerimizle birlikte tüm dünyada zulme maruz bırakılan, işkenceler, saldırılara, katliamlara ve soykırımlara maruz bırakılan soydaşlarımıza ve Müslüman kardeşlerimize yapılanlara sessiz kalanları kınarken ümidimiz odur ki; bu zalimlerin zulmü Müslümanların uyanışının birlik beraberliğinin vesilesi olur.

7 Temmuz tarihinde başlayan ve süregelen vahşi saldırılarda ve özellikle de kara harekatının başladığı 17 Temmuz tarihinden bu güne kadar 600’ü aşkın Filistinli masum insanlar İsrail askerlerince hunharca katledilmişlerdir. Bunun yanında 6000 civarında de yaralı olarak hastanelerde, sağlık ocaklarında tedavi altındadırlar.

İçerisinde Kadir gecesini de bulunduran bu mübarek ramazan ayında başta su, yiyecek, gıda ve tıbbi yardım v.s. zaruri ihtiyaçlarından mahrum bırakılan Filistinli kardeşlerimize Cenab-ı Allah’ın yardımcı olmasını temenni ediyor, bütün Müslüman kardeşlerimizin dualarını eksik etmemelerini diliyoruz.

Ne yazık ki, bu acımasızca İsrail saldırıları ile yapılan katliamına başta İsrail müttefiki ABD, AB, BM, NATO ve tüm dünya devletleri hatta İslam ülkeleri ve onların liderleri sessiz kalmakla yetinmeyip maalesef taraflı, basiretsiz tutumlarını ve acizliklerini bir kez daha sergilemişlerdir.

Şu yaklaşan mübarek Kadir gecesi yüzü suyu hürmetine, İsrail askerlerince Filistin'de, Gazze’de devam eden bu hunharca katliamların, masum insanlara, kadınlara, çocuklara ve sivil halka yapılan eziyet ve işkencelerin biran evvel durmasını, durdurulmasını, ateşkes ilan edilmesini temenni ediyoruz.

Tüm bunlara rağmen başta Türkiye olmak üzere bir kaç duyarlı dünya devletlerinin çağrısına rağmen barış ve uzlaşıya yaklaşmayan İsrail hükümetini tekrar tekrar kınıyor, lanetliyoruz. Federasyon olarak dünyada Siyonist anlayışın zulmüne maruz bırakılan kardeşlerimizin acısını bir nebze olsun dindirebilmek, onlarla birlikte olduğumuzu duyarsız dünya devletlerine haykırabilmek adına şu yaptırımların uygulanmasını kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Demokratik Eylem;

STK ların demokratik eylemlerine destek verilmesi ve fiilen katılınması,

Dua;
Mübarek Ramazan ayı Kadir gecesini icra edeceğimiz bu günlerde tüm zulme maruz kalan İslam alemi, Müslümanlar ve soydaşlarımıza Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar edilmesi,

Boykot;
İsrail mallarının federasyonumuz bünyesinde bulunan derneklerimizin işletmelerinde satılmaması ve üyelerimizin bu ürünlerin satın almamaları hususunda bilgilendirilmesi.

Sosyal Kültürel Faaliyetlerin Kısıtlanması;
Federasyonumuza bağlı derneklerimizin planlamış olduğu sosyal kültürel etkinlik ve faaliyetlerin ülkemizde yas ilan edildiği bu günlerde amacına uygun sade olarak icra edilmesi veya iptal edilmesi,

Yardım Kampanyaları;
Devlet kurum ve kuruluşları ile STK başlattıkları maddi yardım kampanyalarına destek verilmesi, derneklerimizin üyelerinin yönlendirilmesi,
İnancımız odur ki; “zalimin zulmü varsa mazlumun elbet sesini bir duyan olacaktır.” !

Saygılarımızla.
Şalpazarı Dernekler Federasyonu (ŞALFED) Başkanı
Semih Durmuş

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.