Trabzon Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu İstanbul’da Trabzon’un Kurtuluşu’nun 107. Yıldönümü münasebetiyle bir kutlama programı düzenledi. Üsküdar Belediyesi Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlik gündüz kan bağışı ve kermesle başladı, akşam da horon ve eğlenceyle sona erdi.
Programa Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve başkan yardımcıları, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve Trabzon Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Başkan yardımcısı Tahsin Usta, Trabzon Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu İsmail Şatıroğlu, Trabzon Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu başkan yardımcısı İsmail Keskin, Sinop Dernekleri Federasyonu Başkanı Remzi Yüksel, KASTOB Başkan yardımcısı Gültekin Taşpınar, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacer Atar Yıldız, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Üsküdar Belediyesi’nin hizmetlerinin tanıtımı ve Trabzon’un Kurtuluşu ile ilgili iki video gösteriminin ardından konuşmalara geçildi. Sırayla Tahsin Usta, İsmail Şatıroğlu ve Sinem Dedetaş selamlama konuşmalarını yaptılar. Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İsmail Şatıroğlu’nun katılımın düşük olmasının hava şartlarından dolayı gerçekleştiğini vurgulaması üzerine sayıların değil, önemli olanın böyle anlamlı günlerde bir arada bulunmanın olduğunu söyledi.
Geceye katılan davetliler, konuşmasının ardından salondan ayrılan Sinem Dedetaş’ı hemen bırakmayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Gecede protokol misafirlerine geniş bir yöresel yemek menüsü sunulurken diğer misafirlere kuru-yaş pasta ve meyve suyu ikram edildi.
Etkinlik yöresel sanatçılar eşliğinde oynanan horonlarla sona erdi.