Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı Ağasar Kadırga derneği

Dereköy derneği değil, Şalpazarı derneğiyiz

Bu derneğimiz de İstanbul’da kurulan Şalpazarı dernekleri arasında en eskiler arasında yer alıyor ve pandemi döneminden önceki aktif faaliyetleriyle biliniyor. Derneğin halihazırdaki genç başkanı Soner Bayram’la bir sohbet gerçekleştirdik ve ŞALFED’le ilişkilerinden gelecek kongrede aday olup olmama kararına kadar önemli konular hakkında konuştuk.

-Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

-Şalpazarı Dereköy mahallesi doğumluyum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyorum. Ekibimle beraber 2018 yılı Aralık ayında derneğimizde yapılan seçimde göreve layık görüldük. 2021 Aralık’ta da kongremiz olacak. Derneğimiz 1993 yılında ilçe derneği olarak kuruldu…

-Dernek hakkında “Aslında Dereköy derneği” şeklinde bir kanaat dile getirenler var. Bu nereden kaynaklanıyor?

-Bu bölgede Dereköy nüfusu hayli fazla. Bu da doğal olarak derneğin üye profiline yansıdı. Diğer köylerden de üyemiz var ama sayıları az. Onları üye olmaya ve derneğin faaliyetlerine aktif olarak katılmaya teşvik ediyoruz. Ancak Dereköylüler bu bölgede kaç hane varsa hepsi üye oluyorlar.. Ne yazık ki diğer köyler aynı hassasiyeti göstermiyorlar.

-Pandemi öncesinde derneğiniz birçok değerli etkinlik gerçekleştirdi, pandemi sürecinde ister istemez bunlar kesintiye uğradı. Bu süreçte üyeleriniz için ne gibi faaliyetler yaptınız?

-Pandemi başlamadan önce Aralık ayında üyelerimizden para toplayıp Gökçeköy’deki okulumuzda tahsil gören öğrencilerimize kışlık ayakkabı, atkı, bere ve eldiven yardımı yaptık. Araya pandemi girince biz de hızlı bir şekilde ekonomik durumu müsait olan üyelerimizden para toplayarak bu süreçte hem ihtiyaç sahibi olanlara hem de işyerinden ayrılmak zorunda kalanlarımızın ailelerine gıda yardımında bulunduk. Bu yardımı herkesin farklı ihtiyaçları vardır, herkes kendi istediği şekilde harcasın diye market kartı olarak gerçekleştirdik.

-Sizin göreve geldiğiniz kongrede ilginç bir ses yükseldi ve “ŞALFED’den ayrılalım! Bize hiçbir faydası yok!” şeklinde bir görüş ortaya atıldı. Bunun sebebi neydi? Hangi gerekçeyle ileri sürülmüştü? Ve bu gerekçeler halen devam ediyor mu?

-Evet, böyle bir görüş ortaya atıldı. Biliyorsunuz kongreler üyelerin görüş ve düşüncelerini serbestçe savunabildikleri ortamlardır. Bazı üyelerimiz de o dönem ŞALFED’in üye dernekler arasında ayrım yaptığı kanaatindeydiler. O dönemin ŞALFED Başkanı da yoğun iş temposu dolayısıyla bu göreve yeterince zaman ayıramıyordu. Bugünkü ŞALFED yönetimi hakkında üyelerimizden herhangi bir şikayet almadık. Ömer Karadeniz başkan ve ekibinin çok sayıda projesi var. Tabii araya pandemi girince bu projeler sekteye uğramış oldu. Hilmi Türkmen başkan da sağ olsun bayağı yardımcı oluyor. Örnek vermek gerekirse kendisinin aracılığıyla ŞALFED’den tablet alıp öğrencilerimize dağıttık. Şu an ŞALFED ile daha düzenli ve disiplinli bir çalışma içindeyiz.

-Genel manada STK’larımızın başka ve başlıca hangi hizmeti ya da faaliyeti yapması gerekir?

-Boşta olan gençlerimizi meslek edindirme kurslarıyla buluşturması lazım. Çünkü şu anda kaynakçı, tesisatçı ve elektrikçi gibi bazı ara mesleklerde ciddi sıkıntı yaşanıyor. Kadınlar için dikiş nakış ya da benzeri alanlarda da kurslara katılım teşvik edilebilir.  

-Önümüzdeki Aralık ayında kongreniz olacağını söylediniz. Göreve devam etmeyi düşünüyor musunuz?

-Hayır, düşünmüyorum. İşimin pozisyonu icabı bazı görevlerimi yerine getiremediğim kanaatindeyim. Görevimi hakkıyla yerine getiremediğim düşüncesi beni bu karara sevk ediyor.

-Hakkınızda hayırlısı olsun diyor, teşekkür ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.