Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Hilmi Türkmen ŞALFED hacı

Sayvançatak Derneği 25. Yılını coşkuyla kutladı

 Geceye Üsküdar Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Trabzon Belediye Meclis üyesi Muzaffer Bayraktar, ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş, diğer Şalpazarı derneklerinin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra kalabalık bir halk topluluğu katıldı.





Gece genç sanatçı Ali Alkurt’un türküleriyle başladı. Ali Alkurt’a programında olmamasına rağmen gelen kemençenin en sevilen isimlerinden Şenol Çakır eşlik etti. Daha sonra sahneye Ağasarlı Zehra çıktı ve her zamanki performansıyla davetlilere keyifli vakit geçirtti.

Protokol bölümü gecenin sunuculuğunu da yapan Sayvançatak Derneği başkanı Erol Yanık’ın teşekkür konuşmasıyla açıldı. Yanık, derneğin bugünlere kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek önümüzdeki dönemlerde daha başarılı bir sivil toplum kuruluşu olmak için çalışacaklarını söyledi. Pek çok ilişkinin bir başlangıcı olacak arayarak da cepten boşaltan kadınlarla görüşmeler yapabilirsiniz.



Erol Yanık’ın ardından mikrofona Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız geldi. Derneğin 25. Kuruluş yıldönümünü kutlayarak sözlerine başlayan Kurukız, daha sonra şunları söyledi. “Bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece, aşamayacağımız engel yoktur. Üsküdar’da Hilmi Türkmen başkanımızın kıymetini bilelim. 15 ay sonra yine seçim var. Hangi partili olursak olalım, Hilmi başkana destek vermeliyiz. Üsküdar’daki varlığının bizim için ne kadar önemli olduğunu söylemeye bile gerek yoktur. Şalpazarı’nda yüksek okul hepimizin hayaliydi. Ankara’da yaptığımız görüşmeler sonucunda artık gerçek olma yolunda ilerliyor. Önümüzdeki bahar aylarından itibaren Şalpazarı’ndaki değişiklikleri hep birlikte göreceğiz



Mikrofona son olarak Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen geldi. Hilmi Türkmen de özetle şu konulara değindi.

Sayvançatak Derneği, İstanbul’da dernekçiliği ilk başlatan dernektir. Daha sonra diğer dernekler kuruldu. Geriye dönüp baktığımızda derneklerimizin hayırlı işleri daha fazla. Biz Şalpazarlılar işin içinde olduğumuz için belki farkında değiliz, bunu dışarında bakanlar daha iyi gözlemliyorlar ve hakkımızı teslim ediyorlar. Daha iyisi olabilir ve olmalıdır. Bunun için imkânlarımız mevcut. Eskiden belediyede bir tane hemşehrimiz şef olsa belediye bizim zannederdik. Bugüne geldiğimizde, hamdolsun İstanbul’da ve Türkiye’de açamayacağımız kapı yoktur. Gelişen demokrasilerde derneklerin önemi büyüktür. Bakın bir köy derneğimizin gecesindeyiz ve davetliler salona sığmıyor. Nice vilayetler var, bu salonların yarısını bile dolduramıyorlar. Bakın, çok şanslıyız. Dünyanın dört bir yanından binlerce kilometre yol kat ederek insanların geleceği Çamlıca Camii hemen bizim evimizin üst tarafında. Üsküdar-Ümraniye metrosu yanı başımızda. Bu arada bir de müjde vereyim. İETT ile bir çalışma yapıyoruz. Yaşam Merkezi’nin önünden Kısıklı’ya hat çekeceğiz. Üsküdar’a inmek isteyenler, Beylerbeyi’ne inmek yerine Kısıklı’ya gidip oradan ücretsiz aktarmayla gidebilecekler. Aynı şekilde Yavuztürk, Bulgurlu gibi mahallelerden de otobüs koyacağız ve isteyen trafiğe takılmadan Üsküdar’a inebilecek.

Şalpazarı’ndaki yüksek okul çalışması devam ediyor. KTÜ’ye bağlı ve iki ya da üç bölümü olacak. Bu Şalpazarı için belki de en önemli yatırımdır. Bölgeye eğitim ve kültür alanında büyük katkısı olacaktır. 2018-19 eğitim öğretim sezonu başında bakanlarımız, milletvekillerimiz ve hep birlikte görkemli bir açılış yapmayı arzu ediyoruz

Hilmi Türkmen, konuşmasını yine bir müjdeyle tamamladı ve bundan böyle Üsküdar Belediyesi tesislerinde etkinlik yapmak isteyen derneklere tesisleri ücretsiz tahsis edeceklerini söyledi.



Protokol bölümünde son olarak anlamlı bir sahne yaşandı. Geçtiğimiz günlerde, Sayvançatak Derneği’nden burs alarak tahsilini tamamlayan ve öğretmen olduktan sonra ilk maaşının bir bölümünü derneğe bağışlayan Yasemin Tarhan’a teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra eğlence faslı kaldığı yerden devam etti ve geceye katılanlar sanatçılar Alim Koca, Mehmet Tak ve Murat Kumaş ile geç vakte kadar horon ve türküler eşliğinde eğlendiler.









Diğer fotoğrafları Facebook sayfamızdan görebilirsiniz...

www.facebook.com/pg/%C5%9Ealpazar%C4%B1-Haber-293250670708598/photos/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.