Öne Çıkanlar vefat Ali Tulumen Ali Küçük Gümrükçüoğlu Hatice

Hilmi Türkmen Üsküdar Belediyesi'yle bayramlaştı

Yeni belediye binasının girişinde yapılan törende sıraya girenlerle tek tek bayramlaşan Hilmi Türkmen, yaptığı konuşmada Üsküdar Belediyesi olarak 15 Temmuz Şehit ve gazilerinin ailelerini ziyaret edeceklerini ve kurban bağışında bulunacaklarını açıkladı. Bayramın ilk iki günü yapılacak ziyaretlere bizzat refakat edeceğini ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı, “15 Temmuz şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Onlar olmasaydı ben ve birçoğumuz şimdi burada olmazdık. Sizlerden de bu bayram onları ziyaret etmenizi özellikle rica ediyorum. Onlar artık bundan sonra nefes aldığımız sürece bize emanettir” dedi. 

Konuşmasında 15 Temmuz sürecine ağırlıklı olarak yer veren Hilmi Türkmen, özetle şunları söyledi: 

Üsküdar artık Gazi Şehir’dir 

“Biliyorsunuz Üsküdar’ımız 15 Temmuz’un sembol şehirlerinden birisidir. Türkiye genelinde 246 şehidimiz, 2000’in üzerinde gazimiz var. Üsküdar’da 24 şehidimiz, 150’nin üzerinde gazimiz var. Biz hem bir gazi şehir hem de şehitleri fazla olan bir şehiriz. Artık Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. 15 Temmuz’dan itibaren başlayan bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Bizim için bu güzel şehre hizmet etmekten daha büyük bir yürüyüş olamaz. Binamıza yeni taşındık, daha çok eksiklerimiz var. İnşallah onları da hızlıca tamamlayacağız. 

İki yılda 20 yıllık hizmet yapacağız 

Bu günlerde yerel seçimlerin altı ay öne alınmasıyla ilgili bir çalışma var. Muhtemeldir ki, 2019’un Mart ayında olacak olan seçim 2018’in Kasım ayında olabilir. Dolayısıyla şurada seçime iki yıl iki aylık bir süre var. İki yılda inşallah sizlerle birlikte 20 yıllık bir çalışma takvimi bizleri bekliyor. Aşağıdaki meydan çalışmamız, kentsel dönüşüm projelerimiz, buradaki meydan çalışmalarımız, sosyal faaliyetlerimiz bunlardan başlıcaları. Ama ben sizlere güveniyorum, sizleri çok seviyorum, sizlerle birlikte bu güzel şehre 20 yıllık bir hizmet yapacağımıza inanıyorum. 

Sizlere hayırlı bayramlar diliyorum. Memleketine gidecek olanlara, yola çıkacak olan arkadaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Bu vesileyle bu güzel şehrimize hizmet edip de aramızdan ayrılan başta merhum başkanımız Mehmet Çakır olmak üzere bütün vefat etmiş çalışma arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hasta olanlara acil şifalar diliyorum. Başta 15 Temmuz olmak üzere bu ülke için toprağa düşmüş şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.