Öne Çıkanlar İbrahim Karagül Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu

İstanbul'da Şalpazarıspor'a destek toplantısı

Ev sahipliğini Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yaptığı ve Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıya Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar, ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş, ŞALFED Kurucu Başkanı Harun Özdemir, Trabzonspor eski futbolcusu Lemi Çelik, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, Şalpazarı Belediyesi eski başkanı Mehmet Muhcu, Şalpazarıspor Başkanı Cevat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, ŞALFED’e bağlı derneklerin başkan ve yöneticileri, il dışından gelen Şalpazarı dernekleri temsilcileri katıldılar. 

Sayvançatak Derneği Başkanı Erol Yanık’ın sunuculuğunu yaptığı programda ilk olarak ŞALFED Başkanı Semih Durmuş kısa bir selamlama konuşması yaptı, daha sonra mikrofona Şalpazarıspor Başkanı Cevat Özdemir geldi. Başkan, futbolun çok iyi bir tanıtım aracı olduğunu ve Şalpazarıspor vasıtasıyla Şalpazarı için başarılı bir tanıtım yaptıklarını söyledi. Cevat Özdemir daha sonra şunları söyledi. “Halen bir sahamız yok. Antrenmanlarımızı Beşikdüzü’nde yapıyor, maçlarımızı da Trabzon’da oynuyoruz. Futbolcularımızın tamamı, Trabzonspor’un en başarılı yıllarında olduğu gibi yörenin çocuklarıdır. Hedefimiz BAL Ligi’dir. Desteğinizle onu da başaracağız” 

Daha sonra konuşmasını yapan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız şunları söyledi. “Takımda Şalpazarı’nın en yüksek köyü olan Sinlice’den bile futbolcumuz var. Bu çocuklar çok uzak mesafelerden antrenmanlara ve maçlara gelip gidiyorlar. Ciddi fedakârlıklarla oynuyorlar ve takımın desteğe ihtiyacı var. Aralarında üst liglerde rahatlıkla oynayabilecek oyuncular bulunuyor. Sizlerin de desteğiyle Şalpazarıspor bir üst lige çıkabilir ve ilçemizin tanıtımına daha büyük katkılar yapabilir

10 dakika dedim, bir saatte zor çıktım

Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez de bir konuşma yaptı ve ilginç tespitlerde bulundu. “Yaklaşık iki yıldır Şalpazarı’nda görev yapıyorum. Bu sene bizi Trabzonspor güldürmedi ama Şalpazarıspor sevindirdi. Trabzonspor’un durumu, yöre halkının psikolojisini ciddi anlamda etkiliyor. Yendiği takdirde insanlar daha neşeli ve verimli oluyorlar. Fakat yenildiğinde herkesin morali bozuluyor, bu da günlük yaşantılarına olumsuz etki yapıyor. Geçen gün Şalpazarı’nda berbere gittim ve kendisine ’10 dakikam var’ dedim. Fakat berber Mehmet bey uzun süre Osmanlıspor yenilgisinin kritiğini yaptı. Sonra oğlu geldi, onunla kavga etmeye başladılar. On dakika dedim ama oradan ancak bir saatte çıkabildim. Eğer Şalpazarıspor başarılı olursa sizlerin de psikolojisini olumlu etkileyecektir.” 

Son olarak Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuştu. Sözlerine Kaymakam Cafer Sönmez’in ilginç anısını teyit ederek başlayan Türkmen şunları söyledi. “Trabzon’daki esnaf arkadaşlardan ve yetkili kurumlardan öğrendiğimize göre, Trabzonspor’un aldığı sonuçlar şehir halkının psikolojisini ve günlük yaşantısını ciddi oranda etkiliyor. Mesela lokanta Trabzonspor galip geldiğinde 50 kilo döner satarken yenildiğinde 30 kilo zor satıyor. Cami cemaati bile yendiğinde artıyor, yenildiğinde düşüyor. Yenildiği zaman Trabzon’da suç oranları bile artıyormuş. 

ŞALFED ve Şalpazarıspor sahipsiz kalıyor

Şalpazarıspor’umuz BAL Ligi’ne çıkma mücadelesi veriyor. Hepimiz başarı bekliyoruz ama buna katkı yapmamız lazım. Herkes elini taşın altına koymalı. Şalpazarlılar olarak bir zaafımız var: Bizi doğrudan ilgilendirmediğini düşündüğümüz işlere duyarsız kalıyoruz. Herkes kendi köyüyle ilgili konulara duyarlılık gösteriyor ama mesele Şalpazarı genelini ilgilendiriyorsa umursamıyor. Bu ŞALFED için de geçerli. Herkes kendi köyünün derneğine sahip çıkıyor, katkıda bulunuyor. Ancak söz konusu ŞALFED olunca öyle olmuyor. Şalpazarıspor da benzer durumda. Bakın açık söyleyeyim, bu kulübe sahip çıkmak cami yapmaktan bile daha önemlidir. Çünkü spor insanların sosyalleşmesini, tanışmasını ve kaynaşmasını sağlar. Şalpazarıspor da bunun için bulunmaz bir araçtır. Bu işi birkaç arkadaşa bırakmayalım, hepimiz destek olalım.” 

Daha sonra bağış toplama işlemine geçildi. Edinilen bilgilere göre nakit ve taahhütlerle birlikte toplam 30 bin TL. civarında maddi destek sağlandı.

Fotoğrafları Facebook sayfamızdan görebilirsiniz;

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1144097765623880.1073741884.293250670708598&type=3&uploaded=42

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.