Öne Çıkanlar MİS kasımağzı Muzaffer Durmuş ŞALFED Şalpazarı

ACISU BAHAR BAYRAMI VE HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ ULUSLAR ARASI BOYUTTA YAPILACAK
Bu yıl düzenlenecek olan Acısu Bahar Bayramı ve Hıdırellez şenliği için Belediye Başkanı Kurukız Başkanlığında, Encümen üyeleri ve Muhtarlardan oluşan bir komite kuruldu. 

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Acısu Bahar Bayramı ve Hıdırellez şenliğinin alınan kararla bundan sonra yeni adıyla ''Uluslararası Bahar Bayramı ve Hıdırellez Şenliği'' adı altında yapılmasına karar verildi.

İlk defa Uluslar arası boyutta düzenlenecek olan Uluslar arası Bahar Bayramı Şenliğinde, Şalpazarı Belediyesinin daveti üzerine Avrupa'dan Dernek başkanları ve yabancı Kültür elçilerinin katılımlarıyla Uluslararası boyut kazandırılsı planlanıyor.  

21 Mayıs 2017 Pazar günü yapılacak olan, yeni adıyla ''Uluslararası Bahar Bayramı ve Hıdırellez Şenliği'' nde, Yayla göçü, yöresel halk oyunları, yöresel el sanatları, Keşkek, Sırgan, Patates, Turşu, Yağlı bişi, Un helvası, Yayık ayranı gibi yöresel yemeklerin yer aldığı, Şalpazarı'nın kültürünü sergilenmesi için bir stand açılacak ve ikramlarda bulunulacak.

Bir diğer konu ise etkinliğe katılacak olan vatandaşların araçlarıyla giriş, çıkışlarda ve park sorunu yaşamamaları için sınırlı sayıda pazarcı esnafı alınacak olması. Alınacak olan pazarcı esnafının da belediyeye müracaat ederek önceden belirlenmiş olan alanlardan yer tahsisi yapması gerekiyor. Belediyenin belirlemiş olduğu alan dışında hiçbir pazarcı esnafı alınmayacak.
banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.