Öne Çıkanlar Bişi kentsel dönüşüm Kıdemli Albay Nevzat Yamaç gübre Hüseyin Karaman

TOGEM’den Şalpazarı’na ana okulu

Kurumun fikir annesi, sayın başbakanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendidir. Kendisinin fikir öncülüğünde 2005 yılında kurulan ve sosyal yardım işlerini organize eden bir birimdir. Veren el ile alan el arasında bir köprüdür. Örneğin evinizdeki eşyanın değiştirilmesini istiyorsunuz, TOGEM’i aradığınız takdirde eşyanız evinizden alınıyor, eğer kırığı çıkığı varsa tamir edip ihtiyaç sahibine veriyoruz. Bu eşyalar kanapeden elbiseye kadar her şey olabilir. Sadece ikinci el değil sıfır eşyalar da veriyoruz.




TOGEM bu amaçla kuruldu ama Üsküdar sınırlarını aştı. Şu anda yurt içi ve yurt dışında değişik yerlere yardım yapıyor. Mağdur insanlara, başlarına bir felaket gelmiş insanlara yardımda bulunuyor. Zengin iş adamlarınıyılda bir kez toplayıp TOGEM’in faaliyetlerini anlatıyor ve onlardan sponsorluk sözü alarak ilgili yerlere hizmetler götürüyor. Bu minvalde birkaç senedir TOGEM’le birlikte bir ana okulu hizmeti de yapmaya başladık. Bu hizmet önce Üsküdar’da geçici ana okulu hizmetiyle başladı. Okulların bahçelerine, İETT’den aldığımız eski otobüslerin içini sınıf gibi dizayn ederek ana okulu haline getirdik. 8 ay boyunca çocukların yemesini içmesini, bütün ihtiyaçlarını biz karşıladık. Geçici okulu oradan kaldırdığımız zaman da aynı yere kalıcı bir ana okulu yaptık.

Hedefimiz Türkiye genelinde 100 tane ana okulu yapmaktı. Bugün itibariyle 190 sayısına ulaştık. Tamamen sponsor iş adamlarımızın katkılarıyla yapıyoruz, belediyenin bütçesinden bir şey çıkmıyor.

Ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu sponsorluğunda bir ana okulu da Şalpazarı’na yaptık. Bugünlerde bitmek üzere, tamamlandı sayılır. Eski karakol binasının olduğu arsaya yapıldı. Sağolsun Şalpazarı Belediye başkanımız Fehmi Cengiz alt yapı çalışmalarını ve imar planlarını tamamladı. Şalpazarı’nın Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürüyle görüştük ve protokol yaptık. İnşaallah Otçu Şenlikleri’ne gittiğimiz zaman da açılışını yapacağız..”

Ana okulunun mühendisliğini üstlenen inşaat mühendisi Ayhan Aydın da yapı hakkında teknik ayrıntılar verdi. Aydın’ın verdiği bilgilere göre, toplamda 300 m2 alan üzerine kurulan ana okulunda üç sınıf, bir oyun odası, mutfak, müdür odası ve öğretmenler odasıyla özel klozet donanımlı özürlüler tuvaleti ve normal tuvaletler bulunuyor.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ağarlı ismail 13 yıl önce

ilçemize ve halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun.. emeği geçen herkesten allah razı olsun..

Avatar
Mustafa KILIÇ 13 yıl önce

sn.üsküdar bld.başkanımız Hilmi TÜRKMEN beyin katkılarıyla yapılacak olan ana okulun nasılda sevinip mutlu olacaktır Ağasar halkı.böyle değerli insanlarımızın memleketlerini unutmamalrı ne güzel bir olay.sağolasınız sn başkanımız,teşekkürler Şalpazarı halkı adına...