Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı ŞALFED Kadırga Ağasar

Sinan hocanın botanik bahçesi



Sinan Metin, çalışmalarını haber yapmak istediğimiz gerekçesiyle kendisini aradığımızda, bize şu açıklamalarda bulundu: 

"Evimizin ilçe merkezinin bir kilometre dışında olması, boş zamanlarımda farklı işlerle uğraşmama ve değişik bitkiler yetiştirmeme sebep oldu. Okuldan sonra doğayla baş başa kalmak beni dinlendiren en önemli etkinliklerden biri.

İnsan için sabah uyanıp şöyle bir dışarıya uzanmanın ve doğanın sesini dinlemenin verdiği tadı burada anlatmam zor tabii. Özellikle yetiştirdiğin bitki türlerinin her günkü gelişimini izlemek bir başka haz.

Özellikle kivi, pepino benim için farklı türler oldu. Aslında uygulama bahçemde bayağı bir çeşitlilik var. Örneğin biberler, patlıcanlar, domatesler bile izlemeye değerdi zaman zaman. Bir ara Brokoli yetiştirdim ama bu sene bıraktım.

Bunlar benim için bir hobi. Ancak ilçemizde ekonomik olarak kivi yetiştiriciliği, seracılık, sebze türleri kesinlikle yapılır. Bu konuda zirai çalışmalar destek ve çiftçi bilgilendirmeleri önemli olsa gerek. Ben bu iş için 300 m2 bir alan kullanıyorum."







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercankd 13 yıl önce

Sinan hocamın çiftçilerimize yol göstermek açısından güzel bir çalışma yaptığına inancım sonsuz.