Öne Çıkanlar MİS kasımağzı Muzaffer Durmuş ŞALFED Şalpazarı

Şalpazarı'nda arıcılık kursu başladı
  Şalpazarı İlçe Tarım Müdürü İsmet KARABAYIR kursun açılış konuşmasında Şalpazarı’nda arıcılığın gelişme gösterdiğini, arıcı sayısının her geçen gün arttığını buna rağmen İlçede Arıcılıkla ilgili bir Üretici Birliğinin olmadığını, kurulmasının gerektiğini ve Ağasar balının ülke geneline tanıtım ve pazarlamasının ekonomiye katkı sağlayacağını vurguladı. Ayrıca arıcıların gezginci arıcı olarak gidecekleri bölgelere gittiklerinde sıkıntı yaşamamaları için Arı Konaklama Belgesi almalarını ve arı yoğunluğuna göre farklı yerlere konaklamalarını tavsiye etti.
 


 İlçe Halk Eğitim Müdürü Zeki BAYRAKTAR da  kursiyerlere hoş geldiniz diyerek Avrupa Birliği kapsamında Arıcıların mağdur olmamaları için 80 saat sürecek kursun hayırlı olması temennisinde bulundu.

 Kurs eğitmeni İl Tarım Müdürlüğünde görevli Tekniker Muzaffer KARABAYIR ilk derste Arının önemli bir canlı olduğunu, arının sağladığı polen,arı sütü ve bal gibi ürünlerin insan sağlığı için değerli olduğunu, arıcılarımızın öğrendiği bilgileri herkesle paylaşarak uygulamaya geçirmesini, Bal üretici birliğinin kurulmasını, Ağasar balının tanıtımının önemini vurgulayarak, kurs sonucu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun sağladığı hibe desteklemelerinden proje yaparak yararlanabileceklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.