Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Sezgin Özdin Sisdağı Ağasar Goşkinu

Kasımağzı Köyü Cami çevre düzenlemesi açılışı yapıldı

Kasımağzı Köyü cami çevre düzenlme açılışın saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması'nın ardından Dereköy mahallesi cami müezini Mustafa Alıcı'nın Kuran-ı Kerim okuması ile devam etti.

Cami imamı Ali Osman Şahin cami'nin tarihçesi ve yapım süreci hakkında bilgi verdi. Caminin kesme taşlardan yapıldığını ve yapımına 1954 yılında başlandığını 1961 yılında ibadete açıldığını söyledi. Cami'nin çevre düzenlemsi veeklerin yapımında şimdiye kadar üç yüz bin tl harcandığını ve otuz bin tl borçlarının kaldığını ayrıca cami çevresinde bulunan tarihi çeşme ve bayanların oturma salonu için ise otuz bin tl'ye ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Caminin çevre ve eklerin yapımında toplma olarak yapılan ve yapılacaklar ile birlikte üçyüz altmış bin tl'yi bulduğunu söyledi.

İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü'nün açılış konuşmasının ardından Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Beşikdüzü İlçe Kaymakamı Alaattin Aktaş birer selamlama konuşması yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından Cami çevre düzenlemsinde komisyon da yer alan kişilere teşekkür belgesi verildi.

Açılışa katılan misafir için hazırlanan sarma, yufka, keşkek pilav ve kavurma ikramının ardından yardım kampanyası ile açılış devam etti.

Kasımağzı Köyü cami çevre düzenlme ve ekleri olan keşkek pişirme yeri, şadırvan, çay ocağı, oturma saonu, açık kamelya, morg, Bay ve Bayan tuvaletleri tamamlanması nedeni ile yapılan açılışa katılanlar arsında Beşikdüzü Kaymakamı ve Şalpazarı Kaymakam vekili Alaattin Aktaş, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Geyikli Belde Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, Prof Dr. Fahri Uçar, Üsküdar Belediyesi Başkan yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, Şalpazarı İlçe Millieğitim Müdürü Hayrettin Özdemir, V.Kebir Müftüsü Ahmet Tokdemir, Şalpazarı Esnaf sanatkarları odası Başkanı ve Trabzon  Ak Parti İl genel meclis üyesi Murat Yılmaz, Şalpazarı Emniyet Amiri Murat Ersan, Şalpazarı İHL Müdür Hayrullah Akçay, Şalpazarı Mal Müdürü Ahmet Kandil, Şalpazarı Dernekler Federasyonu Başkanı Köksal Durmuş, ve Federasyona bağlı birçok Dernek Başkanları, İşadamı Üçel Kuyumculuk Muammer Çolak, Tokullar Mobilya Necati Tokul, Kurukız Ticaret Refik Kurukız, Üsküdar Kirazlıtepe Muhtarı Nazmi Yamaç, Görele Müftüsü Enver Türkmen, Eski Şalfed Başkanları Muzaffer Bayraktar ve Harun Özdemir, Sisder dernek Başkanı ve araştırmacı yazar Abdullah Gülay, Ak Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Metin Yılmaz, Şalpazarı ÇPL Müdürü Kemal Türkmen, Şalpazarı Atatürk İlköğretim okulu Müdürü Muhammet Karabayır, Şalpazarı Öğretmen evi Müdürü Sedat Özdemir ile Kasımağzı köylü vatandaşlar katıldı.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.