Öne Çıkanlar vefat Şalpazarı agasarhaber Hilmi Türkmen Şalpazarı Haber

Trabzon Dernekleri Federasyonu Şalpazarı'yla başladı.

Üsküdar Kirazlıtepe’de bulunan Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde düzenlenen yemekli organizasyona Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, başkan yardımcısı Abdullah Ayaz, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar, TDF Genel Başkanı Mustafa Demir ve yönetim kurulu üyeleri, ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş ve yönetim kurulu üyeleri, ŞALFED’e bağlı derneklerin başkan ve başkan yardımcıları katıldılar. 

Hilmi Türkmen’in yoğun programı dolayısıyla yemeğe geç katılması dolayısıyla davetliler bol bol sohbet etme fırsatı buldular. Hilmi Türkmen’in katılımından kısa bir süre sonra topluca konferans salonuna geçildi. ŞALFED Başkan yardımcısı ve organizatör Erol Yanık’ın sunumunu yaptığı programda önce katılımcılar sırayla kendilerini tanıttılar. Ardından ilk sözü alan ŞALFED Başkanı Semih Durmuş, nazik ziyaretlerinden dolayı TDF başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederken, federasyon olarak duydukları memnuniyeti de dile getirdi. Durmuş son olarak “inşaallah bu etkinlik aradaki buzların erimesine bir vesile olur, daha sık görüşmek umuduyla” dedi. 

Semih Durmuş’tan sonra TDF Genel Başkanı Mustafa Demir’e söz verildi. Mustafa Demir, dernek ziyaretlerine ilk olarak Şalpazarı’ndan başlayacakları sözünü verdiklerini ve bu akşam sözlerini tutmuş olduklarını söyledi. Daha sonra TDF’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği ve bundan sonraki tarihlerde gerçekleştirmeyi düşündükleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Demir’in özellikle vurgu yaptığı konulardan biri de sivil toplum faaliyetlerine siyasi öncelik ve aidiyetlerin karıştırılmaması gerektiği, kendilerinin TDF’de bunu başardıklarıydı. 

Son olarak Hilmi Türkmen söz aldı. Türkmen, özetle şunları söyledi. “Sayın Mustafa Demir İstanbul’da 250 Trabzon derneği olduğunu söyledi. Bu çok ciddi bir rakam. Bunu hayra da yorumlayabilirsiniz, (şer kelimesini kullanmayalım) başka amaçlar doğrultusunda kullanılmaya kalkılırsa bu çok doğru bir tavır olmayabilir. Dernekler biz belediyeler için de büyük önem arz ediyor, çünkü onların sayesinde biz Üsküdarlılara çok daha kolay ulaşıyoruz. Mesela burada bu akşam çok sayıda dernek başkan ve yöneticisi var. Bizim konuştuklarım sizin sayenizde üyelerinize ulaşıyor. Biz de dernekçilik geçmişimiz olmasının avantajlarını belediyecilikte fazlasıyla yaşıyoruz” 

Etkinlik, TDF Başkanı Mustafa Demir’in ŞALFED Başkanı Semih Durmuş’a plaket takdim etmesiyle sona erdi.

 

 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.