Öne Çıkanlar vefat Ali Tulumen Ali Küçük Gümrükçüoğlu Hatice

Şalpazarı Eğitim Derneği'nin kongresi yapıldı...

Kahvaltılı istişare toplantısı olarak tertip edilen kongreye Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Muzaffer Bayraktar, AK Parti milletvekili aday adayları Mehmet Türkmen ve Durmuş Ayvaz, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, ŞALFED Başkanı Semih Durmuş, ŞALFED Eski Başkanı ve İstanbul Trabzon Federasyonu Başkan yardımcısı Harun Özdemir, Opr. Dr. Emsal Cüre, dernek başkan ve yöneticileriyle Şalpazarı Eğitim Derneği-Üsküdar Belediyesi ortak projesinde ders gören öğrenciler katıldı.

Verilen teklifin kabulüyle Divan Kurulu Gökhan İpek, Pirağa Yılmaz ve Mehmet Usta’dan oluştu. Saygı duruşundan sonra kongreye geçildi. Açılış konuşmasını başkan Hasan Keskin yaptı ve derneğin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği, bugünden sonra gerçekleştirmeyi planladığı faaliyetleri anlattı ve emeği geçen, destek veren herkese teşekkür etti. Hasan Keskin’in okuduğu faaliyet raporu kongre tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra yönetim kurulu üyesi Hasan Uçar tarafından okunan denetleme kurulu raporu, hesap bilançosu, tahmini bütçe ve kesin bütçe de aynı şekilde kongre tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Kongreye sunulan yönetim kurulu üye sayısının 15’ten 21’e çıkarılması yönündeki tüzük değişikliği de oy birliğiyle kabul edildi. Son olarak yönetim kurulu listesi oya sunuldu ve Hasan Keskin başkanlığındaki liste oy birliğiyle kabul edilerek iki yıl süreyle dernek yönetimine getirildi.

Seçim bittikten sonra konuşmalar bölümüne geçildi. Aynı zamanda dernek yönetiminde bulunan ünlü sunucu-şovmen Necati Selvitop’un her zamanki başarısıyla yönettiği toplantıda ilk konuşmayı Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk yaptı. Çabuk konuşmasında derneğin başarılı çalışmalarından övgüyle söz ettikten sonra, derneğin önümüzdeki dönemlerde vakfa dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, seçim çalışmalarında Şalpazarı’nın adının geçtiği her yerde bulunacağı sözünü verdiğini, bu sözünü tuttuğunu ve bu kongreye de geldiğini ifade ederek, Şalpazarı için verdikleri destekten ötürü Hilmi Türkmen, Ahmet Çabuk ve salonda bulunmayan diğer belediye başkan yardımcılarına teşekkür etti. Ankara’da devam eden “Her Yönüyle Trabzon” etkinliklerinde Şalpazarı’nı büyük bir başarıyla temsil ettiklerini söyleyen Kurukız, en büyük ilginin kendi standlarına olduğunu da sözlerine ilave etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de sözlerine dernek hakkında övgü dolu ifadelerle başladı. “Eğitim Derneği farklı bir dernek. Biz de imkânlar ölçüsünde yanında olduk. Eğitim konusunda yapacağımız daha çok işler var. Şalpazarı bütün Anadolu gibi göç veren bir yer. Yazın ziyaretler nedeniyle biraz kalabalık oluyor, diğer zamanlarda herkes burada ya da başka yerlerde. Bizim eğitimden başka çıkar yolumuz yok. İş adamımız çok az, bürokrasi ve siyasette yeni yeni kendimizi gösteriyoruz. Bize eğitimle ilgili her projeyi getirebilirsiniz. Destek vereceğiz. Zaten çok sayıda öğrenciye yurt, kira, burs ve kurs imkânı veriyoruz. Hemşehrilerimiz de bunlardan yararlansınlar.

Şalpazarı'na müjde verdi

Hilmi Türkmen, Şalpazarı için kendi ifadesiyle bir müjdeyi de ilk kez kongrede açıkladı ve Şalpazarı’na bir bilgi evi açacaklarını, adının da “Üsküdar Bilgi Evi" olacağını söyledi. Daha sonra şöyle devam etti. “Bildiğiniz gibi Şalpazarı’nın bir yüksek okul meselesi var. Ancak yapalım demekle olmuyor. Komple ele alınması gereken bir konu. Çok programlı liseler artık miadını doldurdu. Orası olabilir. Yanı sıra yurt vs. gibi yatırımlar da yapılmalı ki, yüksek okulun Şalpazarı’na bir faydası dokunsun. Yoksa öğrenciler ve öğretim üyeleri yine Beşikdüzü ya da Trabzon’dan gider gelirler.

Şalpazarı’nın eğitim dışında bir de turizm potansiyeli var. Başta geleneksel kıyafetlerimiz olmak üzere kendimize has geleneklerimiz, yemeklerimiz ve eşsiz doğamız bizim için büyük avantaj. Bunları iyi değerlendirmemiz gerekiyor.
” diyerek sözlerini tamamladı.

Hilmi Türkmen’den sonra ŞALFED’in mevcut ve eski başkanları konuştu. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Muzaffer Bayraktar, Şalpazarı’nın özellikle yukarı köylerinde ciddi bir göç ve nüfus erimesi olduğunu, buna karşılık kendisinin bir proje geliştirerek köylerin ortak noktasında bir tür eğitim merkezi oluşturmak ve okulları o bölgeye toplamak gerektiğini, sonra bu projenin Trabzon’un diğer bölgelerinde de benimsendiğini söyledi.

Harun Özdemir, Şalpazarı dernekçiliğinde çok uzun yıllar hizmet verdiğini ve o dönemler şimdiki avantajların hiçbirinin bulunmadığını, bugün dernekçiliğin daha rahat hizmet verilebilecek bir alan haline geldiğini ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyled. Özdemir daha sonra geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan “Sisdağı’nın Çocukları” adlı kitabıyla ilgili tanıtıcı bilgiler verdi.

Son konuşmayı ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş yaptı. Durmuş, ŞALFED olarak 81 öğrenciye burs verdiklerini, federasyona bağlı derneklerin de kendi bünyelerinde verdikleri burslarla birlikte yaklaşık 400 Şalpazarlı öğrencinin burs aldığını ve bu miktarın önemli bir sayı olduğunu söyledi. Semih Durmuş, ŞALFED’in geçtiğimiz dönemlerde Ağasar Kadın kıyafetlerinin patentini aldığını, farklı noktalarda üretim ve satışının yapılıyor olmasından rahatsızlık duymadıklarını, patent alırken zaten amaçlarının kıyafetin tanıtımı olduğunu ve maksadın yerine geldiğini sözlerine ilave etti.

Kongre, divan başkanı Gökhan İpek’in kapanış konuşması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği'nin yönetim kurulu şu şekilde oluştu:

1 Hasan KESKİN Kamu Yönetici
2 Mustafa KÜÇÜK Finans Müdürü
3 Emsal CÜRE Opr. Doktor
4 Mehmet USTA Mil. Eğt. Şb. Md.
5 Ercüment ÇÖMEZ Avuat
6 Nedim GÜNEY Mil. Eğt. Şb. Md.
7 Kemal TÜRKMEN Okul Müdürü
8 Hasibe KIZILTAŞ Genel Md.
9 Pirağa YILMAZ Zir. Yük. Müh.
10 Ali USTA Boya Ticareti
11 Avni ÇAKIR İşçi
12 Kaşif YILMAZ Şef
13 Hasan UÇAR Mali Müşavir
14 Cem TOKAL Avukat
15 Murat ÖZER İnş. Müh.
16 Bahri ERATA Tekniker
17 Recep GÜNAYDIN Satış tem.-Tekniker
18 İbrahim ERATA Sigortacı
19 Necati SELVİTOP Tv Yapımcısı- Org.
20 Ali TOPLU Okul Müd.
21 Turan METİN Teknisyen-Yönetici



banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.