Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

Omuz ve boyun ağrısı deyip geçmeyin
Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Ortopedi Bölümü’nden Op. Dr. İ. Hilmi Elmacıoğlu, insanların omuz ve boyun ağrılarının dikkate alması gerektiğini, bu bölgelerde görülen ağrıların, iç organlar yani göğüs kafesi ve karın organlarından omuz ve boyun bölgesine yansıyabileceğini ifade ederek bu ağrıların sebeplerinin mutlaka iyi araştırılması gerektiğini söyledi. Çeşit çeşit her tür ve fanteziden videolarına erişin.


Günlük yaşantımızda herkesin pek önemsemediği, geçer diye beklediği, bazen ise yanındaki arkadaşına bilinçsizce masaj yaptırarak kendisinin rahatladığını sananlar aslında hatta yaptıklarının farkında bile değiller. Omuz ve boyun ağrılarının sebepleri aslında önemli bir hastalığın habercisi olabileceğini unutmamak gerekir. Konuyla ilgili olarak Samsun Büyük Anadolu  Hastanesi Ortopedi Bölümü’nden Op. Dr. İ. Hilmi Elmacıoğlu, omuz ve boyun ağrıları ve bu ağrılara neden olabilecek faktörler hakkında önemli bilgiler aktardı.


Omuz ağrısı iç organlarımızdan gelebilir;
Omuz eklemi hareket genişliği bakımından vücudun en hareketli eklemidir. Omuz ağrıları tedavi edilmediği takdirde kişinin hareketlerinde ciddi kısıtlamaya neden olabilir diyen  Ortopedi Bölümü’nden Op. Dr. İ. Hilmi Elmacıoğlu, "Omuz ağrılarının farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Ağrılar iç organlar yani göğüs kafesi ve karın organlarından omuza yansıyan ağrılar, omuz eklemi ve boyundan kaynaklanan ağrılar olmak üzere iki ayrı kategoride incelenebilir. Omuz ağrılarına iç organlarda nükseden hastalıkların beraberinde görülebilir. Kalp krizi, akciğer tüberkülozunun akciğerin yukarı kısmına yerleştiği durumlar ve akciğer tümörleri veya diyafram adalesinin herhangi bir sebeple iltihaplanması hastanın omuzlarında ağrılara neden olabilir. Karaciğerin diyaframa yakın olmasından dolayı bazen karaciğer hastalıklarında bile omuz ağrılarına rastlanırken, safra kesesi hastalıklarında ise ağrılar daha çok sağ kürek kemiğinin arkasına hissedilmektedir” diye konuştu.
 
Ağrı bazen çok şiddetli olabilir;
Op. Dr. Elmacıoğlu, “omuz eklemi ve çevresindeki tüm kırıklar ve çıkıklar, kronik şekilde veya ani bir travma sonrası oluşabilen omuz döndürücü manşet yırtıkları, omuz kemeri kemiklerine metastaz (kanser hücrelerinin  mevcut bulundukları yerden,  kan veya lenf dolaşımı yoluyla omuz kemeri kemiklerine tohumlanması), omuz eklem kapsül ve bağlarının incinmesi ve burkulması, boyun fıtıkları, tüm romatizmal hastalıklar, tendonlarla oluşan kalsiyum çökmeleri veya omuz eklemi içinde “labrum” denilen kıkırdak benzeri  yapının yırtılması, kimi zaman çok şiddetli olabilen omuz ağrılarına yol açabilmektedir. Omuz ağrısından şikâyet eden hastaya doğru tanı konulmadığı takdirde, hastanın yaşam kalitesinin ciddi bir biçimde düşebilir. Omuz ağrılarını incelerken, nedenini doğru tespit etmek ve ayırıcı tanı yapabilmek için hekim bakışı çok önemlidir. Ciddiye alınması gereken omuz ağrılarına neden olan durumların hemen hepsinde tıbbi tedavi gerekmektedir” diyerek sözlerine son verdi. 
Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Ortopedi Bölümü’nden Op. Dr. İ. Hilmi Elmacıoğlu...
banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.