Öne Çıkanlar Ali Küçük Gümrükçüoğlu Hatice Şalpazarı Haber eylül

Öksürük nöbetleri astım habercisi olabilir
Ev içi alerji yapıcı maddelerin çocuklarda öksürük nöbetlerine yol açarak nefes alıp vermede güçlük yarattığını bununda astım hastalığını ortaya çıkarabileceğini mutlaka uzmanlar tarafından tedavisinin yapılması gerekmektedir.


Astım hastalığı, çocuklarda sıkça görülen kronik hastalıklarından biridir. Uzun süreli bir hastalık olması ve zaman zaman solunum krizleri oluşturması nedeniyle, hastalar sık sık hastaneye götürülerek bazen de yatırılarak tedavileri edilmektedirler.


Size istediğiniz oyunları istediğiniz kalitede sunabilecek ve bu siteler sitemizde listeli şekilde.Astım, zaman zaman solunum güçlüğü krizleriyle ortaya çıkar. Çocuklar, özellikle nefes vermede güçlük çeker. Tıkanma hissi, göğüste sıkışma, tekrarlayan balgam ve öksürük tabloya eşlik eder. Nöbetlerin süre ve sıklığı çocuktan çocuğa değişmekle beraber, astımlı çocukların solunum güçlüğü atakları ve öksürük nöbetleri geceleri daha belirgin olur. Bazen de astım solunum güçlüğü olmaksızın sadece tekrarlayan öksürükle kendini belli eder. 


Astım hastalığının belirtileri;
Çocukluk çağında astım % 90 oranında alerjik kökenlidir. Ev içi alerji yapıcı maddelerin bronşlarda yarattığı hassasiyet; soğuk hava, egzersiz, solunum yolu enfeksiyonları, kimyasal kokular, hava kirliliği ve sigara dumanı gibi uyaranlarla temas sonucu astım belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur. Bunun yanında alerjik olunan maddeye bir anda aşırı maruz kalmak da öksürük, hırıltı, nefes darlığı belirtilerine yol açabilir.


Astık tedavisi nasıl yapılır;
Astım tedavisinin amacı, atakların şiddet sayısını azaltma, çocuğun yaşına uygun fiziksel aktivitesini sağlamak ve bu süreç içinde çocuğun ruhsal ve bedensel etkilenmesini önlemektir. ''Tedavide alerjik etmenlerden ve sigara dumanından uzak durmak lazım ve önerilen ilaçları önerilen dozlarda düzenli olarak kullanmak çok önemlidir. Bazı durumlarda aşı tedavisi de yararlı olabilir. Ancak, bu uzun süreli tedavi yöntemi mutlaka uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Akarlardan kaçınmak büyük sorun olmaktadır. Bunun için yatak odalarından halıların kaldırılması, sık sık temizlik yapılması, tüylü oyuncakların kaldırılması ve yatak takımlarının değiştirilmesi önerebilir." 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.