Öne Çıkanlar vefat Ali Küçük Gümrükçüoğlu Hatice Yarımbaş

İdrar yolu enfeksiyonları erken doğuma sebep oluyor




İdrar yolu enfeksiyonu sorunu yaşayan anne adayları, gebelik süresi boyunca yeterli sıvı tüketmeli, düzenli ve sağlıklı beslenmeli, doktor kontrollerini aksatılmamalı.



Gebelikte çay kahve tüketilmemeli;
Hem seksi hem de fantezi severler için videoları yüksek dozda zevk içeriyor.Gebelikte sıvı tüketimi son derece önemlidir. "Özellikle yaz aylarında sıvı kaybı fazla olduğu için gerekli sıvı alımı yapılmalıdır. Sıvı, erken doğum tehlikesini önlemenin yanı sıra bebeğin hızlı gelişiminde de önemli bir yere sahiptir. Gebeliğini yaz döneminde geçiren anne adayları günde ortalama 2 litreden az olmamak kaydı ile su tüketmelidir. Suyun yanında sıvı tüketimi de çok önemlidir. Sıvı alması gereken gebeler çay ve kahve yerine, süt ve süt içerikli zengin mineralli içecekler tüketmelidir. Özellikle kahvenin, içerdiğinde bulunan “parakasantin” maddesi, günde 500 mg’ın üzerinde kahve tüketen bir gebe adayında düşük ve erken doğum tehlikesine, anne karnında ölü doğumlara neden olabilmektedir. Bunun yanında sık çay tüketen anne adaylarında ise demir eksikliği anemisi görülmektedir.


Yeterli sıvı alımı idrar yolu enfeksiyonlarını önler;
Gebelikte idrar yolu enfeksiyonları sıklıkla görülmektedir. Bunun de en önemli nedeni, sıvı kaybı ve yeterince su tüketilmemesidir. İdrar yolu enfeksiyonu erken doğum ve düşük riskini artırmaktadır. Gebelerde idrar yolu enfeksiyonu herhangi bir belirti vermeden ortaya çıkabilir. İdrar yaparken yanma ve acıma şikayetleri fazla görülmez. Şikayetler kendini sık idrara çıkma olarak gösterir. Bu durum, rahimin idrar torbasına baskısına bağlı olduğu gibi idrar yolu enfeksiyonlarının başlangıcı da olabilir. Düzenli gebelik kontrollerini yaptıran anne adaylarında tam idrar tetkikiyle enfeksiyon tanısı konulabilir. İdrar yolu enfeksiyonlarında erken teşhis, özellikle prematüre bebek oranını azaltmaktadır. Düzenli gebelik kontrolü hem anne hem de bebek sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. İdrar yolu enfeksiyonlarına bağlı risklerin önlenmesi için gebelik döneminde susuz kalınmaması, vücudun sıvı ihtiyacının yeterince karşılanması ve gerekli miktarda su tüketimine önem verilmesi gerekir.


Sağlıklı gebelik için kilo kontrolü ve vitamin desteği de önemli;
İdeal olan bir gebelik, 10-12 kilo ile bitmelidir. Gebeliğin ilk 3 ayında ortalama yarım ile 1 kg diğer aylarda ise 1-1.5 kg alınması önerilmektedir. Bir anne adayının gebelik boyunca normal kaloriye ek olarak günlük ortalama 20 gram protein ihtiyacı, 300 kalori, 500 mg kalsiyum ihtiyacı doğmaktadır. Fetüsün kemik ve diş yapısı ile sağlıklı gelişimi açısından vitamin ve mineraller çok önemlidir. Sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek için gebeliğe ideal kiloda başlamak gerekir. Her anne adayı gebe kalmadan 3 ay önce mutlaka folik asit yani B9 vitamini desteği almalıdır. Anne karnındaki bebeğin sinir sistemi gelişiminde önemli bir yer tutan folik asidin gebelik süresince de alınması önerilmektedir."




Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Halil İbrahim Dinler.











banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.