Öne Çıkanlar vefat Ali Küçük Gümrükçüoğlu Hatice Yarımbaş

 Glokom sinsi bir hastalıktır.
Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Candan Karaca, "Glokom tedavisiyle glokom hastalığı tamamen ortadan kaldırılamaz. Sitemizde gerçek anlamda seks içeriğine bağlı olarak kalitesini her an yaşayacaksınız. Tedaviyle ancak hastalığın ilerlemesi ve görme sinirine vereceği zarar durdurulabilir. Bu yüzden erken tanı hastalıktan az zarar görmek açısından önem taşır." 


Glokom'un Halk arasında göz tansiyonu veya karasu hastalığı olarak bilindiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Candan Karaca, "Glokom'' göz içi basıncının 20 mm hg üstünde bulunduğu değerler sıklıkla tanı koydurucudur ama tek başına yeterli değildir.Glokoma bağlı görme alanı yavaş yavaş daralır. Hastalığın en son aşamalarında kendini fark ettiren sinsi bir hastalık olan glokom gözde ciddi tahribatlara neden olabilmektedir.


Glokomun sebeplerine bağlı olarak; Göz içinde salgılanan ve gözün beslenmesi için gerekli olan göz içi sıvısının boşalamamasına bağlı olarak göz içinde basınç yükselir. Yükselen göz içi basıncı da göz siniri hücrelerine zarar verir. Hastalığın belirtileri ise; Sabahları belirginleşen baş ağrıları, Zaman zaman bulanık görme, Geceleri ışıkların etrafında ışıklı halka görülmesi, Televizyon izlerken göz etrafında ağrı görülmektedir.


Ailede glokom varlığı, Uzun süren kortizon tedavisi, Göz içi iltihabı (Üveit), İleri yaş, Şeker hastalığı, Yüksek yada düşük vücut tansiyonu. Yüksek miyop yada hipermetrop, Göz yaralanmaları, Migren, Kansızlık, gibi sebepler ise glokom riskini arttıran faktörler olarak karşımıza çıkmaktadır.


Glokom tedavisiyle glokom hastalığı tamamen ortadan kaldırılamaz. Tedaviyle ancak hastalığın ilerlemesi ve görme sinirine vereceği zarar durdurulabilir. Bu yüzden erken tanı hastalıktan az zarar görmek açısından önem taşır. İlaç tedavisi, Cerrahi tedavi ve Lazer tedavisi olmak üzere hastalığın gidişatına göre yapılan muayene sonucu hangi tedavinin uygulanacağı karar verilir. 


Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Candan Karaca
banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.