Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Hilmi Türkmen ŞALFED hacı

Üsküdar'da Muhteşem Trabzon Gecesi

Geceye AK Parti Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve yardımcısı Zeki Bıyık, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yardımcısı Gençağa Meriç, Trabzonsporlu yazar-yorumcu Aksal Yavuz, ŞALFED Başkanı Semih Durmuş, Sayvançatak Dernek başkanı Erol Yanık ve hayli kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Aşırı ilgiden bazı davetlilerin ayakta kaldığı görüldü.

Etkinlik, ÜFTUD Müdürü ve folklor hocası Hasan Tiryaki’nin yönetiminde Down Sendromlu öğrencilerin gösterisiyle başladı. Çocuklar önce Mehter Marşı, ardından da horon gösterilerini sundular ve salondan büyük alkış aldılar.

ÜFTUD Başkanı Faruk Olgunöz, dernek hakkında kısaca bilgi verdi. Olgunöz, dernekte 250 çocuğun eğitim gördüğünü, ekiplerin yurt içi ve yurt dışında sayısız ödüller aldığını söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ardından derneğin bugüne kadar gerçekleştirdiği ve bundan sonra gerçekleştirmeyi planladığı faaliyetler hakkında bir video gösterisi yapıldı.

Daha sonra Hasan Tiryaki’nin öğrencileri olan 61 kişiden oluşan çocuk grubu sahne aldı ve horon gösterileriyle davetlilerin takdirini topladı.

Gecede kolbastı da unutulmadı, ÜFTUD kolbastı ekibi sahneye çıkarak gösterisini yaptı.

Trabzon Gecesi, Hasan Tiryaki yönetiminde şampiyon kız ve erkek horon ekibinin muhteşem gösterisiyle devam etti. Ses sanatçıları Mustafa Demirkaya ve Yasemin Kılıç Yazar da solo türküleriyle geceye renk kattılar.

Finalde Hasan Tiryaki protokol davetlileri olan Erol Kaya, Hilmi Türkmen ve Muharrem Usta’yı sahneye alarak bütün ekibiyle birlikte horon oynattı.

Sizin gibi oynarlarsa...

Ödül töreni esnasında Hasan Tiryaki Muharrem Usta’ya şampiyonluk konusunu açınca Trabzonspor Başkanı “Hocam, takımda işler yoluna girmeye başladı. Ancak takım şu senin ekibinle oynadığın son horon gibi oynadı mı bu iş tamamdır” deyince salondakiler kahkahalara boğuldu.

Organizasyon, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e arkasında adı yazılı 61 numaralı formanın hediye edilmesiyle sona erdi.




Şalpazarı Haber


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.