Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı vefat spor Tuzlaspor

Trabzon Şalpazarlılar Derneği Eğitime Katkı Gecesini yaptı.




Trabzon Şalpazarlılar Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneğinin Eğitime Katkı Gecesinde Necati Selvitop'un
Sunuculuğunu yaptığı gece'nin açılış konuşmasını yapan Başkan Turgut Kahraman, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyada eğitim sürekli öğrenmeyi, bilgi edinmeyi, bilgiye ulaşmayı, bilgi üretmeyi, bilgi ile yaşamayı sağlayan bir süreçtir.

Hepimiz gelişmiş bir ülkede yaşamayı ve evlatlarımızın güçlü bir ülkede yaşamasını arzu ediyoruz. 21. Y.Y da da değişmiş olan dünya düzeninde ayakta duracak bir  ülkede milletçe büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarının yaptığı mücadelelerle yükseğe çıkardığı bayrağımızın özgürce dalgalandığı, çocuklarımızın çağdaş dünya ile rekabet edebilecek bir noktaya geldiği bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz.

Devletin, toplumun ve bireylerin mutluluğu için eğitim en iyi çözüm yoludur. İnsanlığın var olduğu günden beri eğitim insanları meşgul eden en önemli sorun olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Anneler ve babalar çocuklarımıza büyük mallar ve paralar yerine onları insan olarak yetiştirseler daha iyi sonuç alırız kanaatindeyim.

Birçok aile mallarını ve paralarını iyi yetişmemiş evlatlarına bıraktıklarında o malların ve paraların bir zaman sonra başka ellere geçtiği görülmüş ve görülecektir, onun için atalarımız “oğlum deli neylesin malı, oğlun akıllı neylesin malı” demişlerdir.

Devleti yönetenler de büyük savaşlar yaparak ganimet peşinde koşacaklarına halkını eğitmiş olsalardı daha mutlu bir dünya olurdu. Eğitimsizlik yüzünden bir çok aile ve devlet iç kavgalar ile yok olup gitmişlerdir. Bizler de bu noktadan hareket ile Şalpazarlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak eğitime ve çocuklarımızın okumasına büyük önem vermekteyiz.

İlçemizin kalkınmasının eğitim ile olacağını düşüncesinden hareket ile her yıl bu eğitime katkı gecesini düzenlemekteyiz.

Gecemizin organizasyonunda görev alan başta yönetim kurulu arkadaşlarım olmak üzere sponsor olarak desteklerini esirgemeyenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Televizyonları başında yurt içi ve yurt dışında bizleri izleyen hemşehrilerimize ve bizleri izleme imkanını sağlayan Mavi Karadeniz TV ye ve çalışanlarına, bu tesisin sahibi Kadir Kalıntaş ve çalışanlarına, basın mensuplarına teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” 

Beşikdüzü Kaymakamı ve Şalpazarı Kaymakam vekili Alaattin Aktaş yaptığı konuşmada “Eğitim öğretim işi Türkiye’de gerçekten pahalı bir iştir. Cumhuriyet tarihinde Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri bütçelerinin en fazla % 20'sini bu işe ayırmıştır. Mevcut hükümet zamanında öğrencilerimize ciddi burs imkanları sağlanmıştır. 2023 yılına kişi başına 30-40 bin dolar milli gelirle girmek istiyorsak eğitimle bilgili bilinçli ne yaptığını bilen insanlara ihtiyacımız var. Bu derneğimiz 117 Şalpazarlı üniversiteli örencilere burs vermektedir. Böyle ciddi bir organizasyona destek veren dernek yönetimine ve bine yakın üyesini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuşmasına Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve yardımcısı Dr.Abdurrahman Arıcı'nın selam ve kutlama mesajını ileterek başladı.

Başkan Gümrükçüoğlu sözlerine şöyle devam etti. “Bizim kuşaklarımız belli bir yaşa geldi.  Hak vaki olup da bu dünyadan göçtüğümüzde bu dünyayı Şalpazarı’nı, Beşikdüzü’nü, Trabzon’u, Türkiye'yi, Dünyayı idare edecek olanlar gençlerimiz ve çocuklarımız olacak. Dolayısı ile onların çok eğitimli, çok kültürlü, çok insan sevgisi ile dolu yetiştirilmeleri en kutsal ve güzel yatırımdır. Bu bakımdan Trabzon Şalpazarlılar Derneğimizin bu geceyi eğitime katkı gecesi olarak düzenlemeleri çalışmaların en güzeli.Trabzon belediyesi olarak Tüm Trabzon'un hizmetinde olduğumuz gibi başkanından, başkan yardımcısına, müdüründen, şefinden ustabaşından, çaycısına varana kadar tüm Şalpazarlıların ve Derneğimizin her zaman hizmetinde olduğumuzu ifade etmek istiyor, herkese teşekkür ediyorum.”

Gecede sırası ile Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Geyikli Beldesi Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Av. Nevzat Çabuk birer selamlama konuşması yaptılar.

Geceye Trabzon Belediye Başkanı. Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ailesi, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Halil Ergin ve ailesi, Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve ailesi, KTÜ Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Karabayır, Beşikdüzü Kaymakamı ve Şalpazarı Kaymakam vekili Alaattin Aktaş, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Şalpazarı Belediye Başkan Vekili Cevat Özdemir, Şalpazarı Geyikli Belde Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tahsin Halcı, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Metin Günay, MHP Şalpazarı İlçe Başkanı Hasan Karabayır, Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Av. Nevzat Çabuk, Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayretin Özdemir, Vakfıkebir İHL Müdürü Sezgin Özdin, CHP Şalpazarı İlçe Başkanı Ünal Özen, çok sayıda köy ve mahalle Muhtarı ile çevre ilçelerden ve Şalpazarı’ndan vatandaşlar katıldı.

Gecede sanatçı olarak Ali Tarhan, Ağasarlı Zehra, Sebahattin Yanık, Elifçe ve Sait Uçar sahne aldı.













 



Foto: Mehmet Karagöz






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.