Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes TULAŞ Adem Yazıcı Şalpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü

Sayvançatak Derneği'nin 20. Yılı Coşkuyla Kutlandı.

Merkezi İstanbul Kirazlıtepe’de bulunan Sayvançatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 20. yılını muhteşem bir geceyle kutladı. Geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Poyraz, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yardımcısı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Meclis üyesi Şerif Terzi, Trabzon İl Genel Meclis Üyesi Hüsnü Kaya, Sayvançatak Muhtarı Erol Çömez, ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, ŞALFED’e bağlı derneklerin başkan ve yöneticileri, ŞALFED eski başkanları Harun Özdemir ve Muzaffer Bayraktar, Üsküdar Rizeliler Derneği Başkanı Mustafa Dereci ile İstanbul’da yaşayan Şalpazarlıları katıldılar.

 

Umut Ayvaz eşliğinde türkülerini söyleyen (Cesi) Cesarettin Yamaç’ın sahne almasıyla başlayan gecede derneğe emeği geçenlere plâket verilirken, Sayvançatak Köyü’nü tanıtan bir de kısa film gösterisi yapıldı. Aynı zamanda gecenin sunuculuğunu da yapan dernek başkanı Erol Yanık ve yönetim kurulu üyelerinin sahnede katılımcıları selamladılar.

 

Sayvançatak Kız Folklor Ekibinin horon gösterisinden sonra protokol misafirleri sahneye davet edilerek kısa birer konuşma yaptılar.

 

İlk kez bir Şalpazarı gecesine gelen Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, vilayet gecelerinde bile böyle bir katılım görmediğini söyleyerek başkan Erol Yanık şahsında yönetim kurulunu ve Şalpazarlıları tebrik etti. Milletvekili Osman Poyraz, Sivaslı olmasına rağmen Trabzonluları çok sevdiğini, kendisinin de bir Trabzonspor taraftarı olduğunu vurguladı. ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş ise Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’dan Kirazlıtepe’ye yapılan kültür merkezinde ŞALFED ve bağlı dernekleri için mekan talebinde bulundu.

 

Mustafa Kara da, her Şalpazarı gecesinde yaptığı gibi sözlerine bir yayla turu atarak başladıktan sonra Köksal Durmuş’a hitaben “Size vermeyeceğiz de kime vereceğiz?” diyerek ŞALFED Başkanının yüreğine su serpti. Sayvançatak Derneği Başkanı Erol Yanık da Mustafa Kara’dan köylerinde yaptıracakları minareler için yardım talebinde bulundu. Belediye Başkanı bu sefer bu hayır işini tek başına yapmak istemediğini, salonda destek vermek isteyen başkalarını gücendirmekten çekindiğini ifade ederek yardımı herkesle paylaşacağını söyledi.

 

Protokol davetlileri daha sonra Çayeli Dernekler Federasyonu’nun Kurtuluş Gecesine gitmek üzere salondan ayrılırken, dernek yönetimi de masaları dolaşarak bağışları topladı. Gece daha sonra (Çayan) Hüseyin Aydın’ın sahne almasıyla devam etti ve Sebahattin Yanık’ın finaliyle sona erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EROL YANIK 11 yıl önce

DERNEĞİMİZİN 20.YIL YEMEĞİNE MADDİ MANEVİ KATKI SAĞLAYAN HERKESE, ÖZELLİKLE'DE BU GECEYİ HABER ve FOTOĞRAFLARLA BELGELEYEN DEĞERLİ DOSTLARIM, SN.BÜLENT ŞİRİN, MUSTFA ATALAR ve TURAN UZUN 'A ŞAHSIM YÖNETİM KURULUM VE TÜM ÜYELERİM ADINA CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDER SAYGILARIMI SUNARIM.