Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı Ağasar Kadırga derneği

Sayvançatak 2. Şölene hazırlanıyor.



Dernek başkanı Erol Yanık, şölen ile ilgili Şalpazarı Haber’e şu açıklamalarda bulundu. 

Sayvançatak Derneğimizin bayramlaşma ve keşkek şöleni olarak, köyümüze bu yıl ikincisini yapıyoruz. Bu yıl daha organize bir şekilde düzenlemek istiyoruz. Şölenimiz sadece eğlence amaçlı değil, oradaki büyüklerimiz de bayramı bayram gibi yaşamak istiyorlar. Bu yıl 30 Ağustos Zafer bayramı da Ramazan bayramına çakıştığı için iki bayramı bir arada kutlayacağız. Orada mezar üstü ziyaretlerimiz olacak, büyüklerimizin ellerinden öpeceğiz, çocukları sevindireceğiz. En önemlisi de, sabah camiden çıktıktan sonra milli yemeğimiz olan keşkek yiyeceğiz. Akşam da şenlik alanımızda gelen misafirlerimize keşkek ikram edeceğiz. Yani yöremizi, kültürümüzü tanıtıp, bayram günü orada Ağasar’da bayramlarının ne kadar güzel yaşandığını, nasıl kaynaşıldığını Kaçkar TV ekranlarından bütün dünyaya göstereceğiz.” 

Başkan Erol Yanık, geçen yıldan itibaren köyde düzenlenen şenliğin, uzun yıllardır İstanbul Kirazlıtepe’de de düzenlenen şenliğin alternatifi ya da muhalifi olmadığının özellikle altını çizerek şöyle devam etti: 

“13-14 yıldır İstanbul’da halen ŞALFED’in, federasyon öncesi dönemlerde de derneklerimizin organize ettiği keşkek ve bayramlaşma şöleni devam ediyor. Ben ve derneğim de bu organizasyonun mimarları arasındayız. Bizim şenliği köyümüzde yapmaktan asıl amacımız Ramazan bayramlarının artık yaza denk gelmesi ve bir de büyüklerimizin özlemini gidermektir. Bize oradaki büyüklerimizin “İstanbul’da ne güzel organizasyonlar yapıyorsunuz. Biz bu sanatçıları görmeyecek miyiz, bizi televizyonlara çıkarmayacak mısınız?” gibi sitemleri oldu. Biz de onların özlemlerini gidermek maksadıyla yapıyoruz. Sadece Sayvançatak’ta yapacağız diye de düşünmüyoruz. Gelecek yıllarda bu şenliği Eskala’da, Kadırga’da ya da belediye başkanımız, kaymakamımız ve muhtarlarımızın alacak olduğu kararla Şalpazarı’nda da organize edebiliriz."

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.