Öne Çıkanlar Gümrükçüoğlu Şalpazarı Haber eylül akçabat çelige obası

Harun Özdemir Sisdağı'nın Çocukları'nı yazdı

İstanbul Trabzon Federasyonu Başkan vekili, ŞALFED Kurucu Başkanı, Şalpazarı’nın İstanbul’daki STK ve siyasi faaliyetlerinin öncü isimlerinden Harun Özdemir, geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan “Sisdağı’nın Çocukları” adlı kitabı için Kartal Soğanlık’taki Fidanbaşı Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği’nde imza günü düzenledi.  

Oldukça yoğun bir ilgiyle karşılaşan imza gününde Harun Özdemir’i köylüleri ve hem iş yerinden hem de dernek faaliyetlerinden çalışma arkadaşları yalnız bırakmadı. Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve bürokrat kesimden ziyaretçiler Özdemir’in kitabını imzalatabilmek için sıraya girdiler.  

Gördüğü ilgiden hayli memnun olduğu gözlenen Harun Özdemir, kalabalıktan ve uzun zamandır görmediği arkadaşlarını bu vesileyle görmüş olmaktan dolayı çok sevinçli olduğunu ifade etti.  

Sisdağı’nın çocukları” kitabı hakkında daha yakından bilgi edinmek için Bülent Şirin’in kaleme aldığı kapak yazısını aynen almayı uygun buluyoruz. 

Harun Özdemir, bir çocuğun gözünden bir bölgenin anatomisini sinema dili kadar yalın bir ifadeyle anlatmış. Okurken hiç yorulmuyor, zorlanmıyorsunuz. Anlatılanların gözünüzün önünden bir şerit gibi akıp gitmesi için hiçbir çaba sarf etmeniz gerekmiyor.
 

Kitabın hikâyesi 1960’ların sonuyla 1970’lerin başında Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Fidanbaşı köyünde geçiyor ama benzer hikâyelerin belki binlercesinin Karadeniz’in benzer özelliklere sahip bütün köylerinde yaşanmış olduğunu tahmin etmek zor değil. Yazar yer yer şiirsel, yer yer belgesel kıvamda kaleme aldığı eserde küçük Harun vasıtasıyla dönemin problemlerini, çocukların oyun ve oyuncaklarını, büyüklerin çilesini, bölgenin otantik yaşantısını kesitler halinde gözlerimizin önüne seriyor. Arada tarihi ve sosyolojik sorgulamaları da ihmal etmiyor. Okurken yerine göre eğlendim, öğrendim, heyecanlandım, hüzünlendim.
 

Bu alanda yazılmış kitaplar yok değil, ancak yeterli de değil. Özdemir’in kitabının yeterliliğe doğru atılmış değerli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Kendisi kitapta doğal olarak otantik kelimeler de kullanmış, son bölümde bir mini sözlükle de anlamlarını açıklamış. Ben de kendisine rahmetli babaannemin duasını tekrarlayayım: Harun başkan, elin golun ağrımasıñ…

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
harun özdemir 9 yıl önce

arkadaşlar kitap D&R dahil tüm kitap satış yapan sitelerden internet üzerinden temin edilmektedir.

Avatar
Oguzhan Yeter 9 yıl önce

Bu kitabi nerden bulabilirim

Avatar
Murat YOL 9 yıl önce

Harun Özdemir Kardeşimize Başarılarının devamını dilerim