Öne Çıkanlar MİS kasımağzı Hilmi Türkmen Muzaffer Durmuş ŞALFED

1.Hemşehri Dernekleri Fuar'ı Samsun'da yapıldı.
14-16 Haziran 2013 Tarihleri arası Samsun'da yapılan 1.Hemşehri Dernekleri Fuarı'nda, merkezi Samsun'da bulunan Şalpazarı Ağasarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği de bir stant açtı.

Yöresel kıyafetler ve geçmişte kullanılan antika eşyaların tanıtımının da yapıldığı Şalpazarı standı yoğun ilgi gördü. Ayrıca Ağasar yöresine ait dergi ve kültürel yayınlar sunularak Şalpazarı İlçesinin tanıtımı yapıldı. İlk gün stantları gezen Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş eşi ile birlikte Şalpazarı stantını ziyaretinde kemençe eşliğinde horon oynadı.

Fuarın son gününde Şalpazarı yöresine ait kız folklor ekibi gösterisini sundu. Ardından sahne alan Ağasarlı Gülveren yöresel türküleriyle fuara katılanların beğenisini kazandı.

Samsun1.Hemşeri etkinlikleri fuarına katılan Dernek Başkanlarına ve tertip komitesine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş birer Plaket verildi. 

Şalpazarı Ağasarlılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Nurettin Balta yaptığı teşekkür konuşmasında “Samsun’da yaşayan tüm insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaları için bu tür etkinlikler çok önemli sayın Belediye Başkanına bizlere bu imkanı sağladığı için teşekkür ederiz” dedi.

Tertip komitesinde yer alan Veteriner Hekim İsmet Karabayır 1. Hemşehri Dernekleri Fuarı anısına Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a Dernek adına, Şalpazarı yöresine ait Ağasar kıyafeti giydirilmiş bir bebeği hediye etti.

Karabayır yaptığı konuşmasında “Bu yıl ilk olarak düzenlenen değişik yörelere ait kültürleri buluşturan fuara biraz katkımız olduysa ne mutlu bize. Şalpazarı standının düzenlemesinde katkıları olan başta Şalpazarı Kaymakamlığı, Belediye Başkanı, Halk Eğitim Müdürlüğü hocalarına teşekkür ederim”dedi.

16 haziran gece finalinde sahneye çıkan ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz'ın değişik yörelere ait türküleriyle halkı coşturdu. Fuar havai fişek gösterileri ile son buldu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HASAN DURAL(İZMİR) 11 yıl önce

Samsunda bulunan şalpazarı ağasarlılar dernek yönetımıne bu yapılan etkınlıkte ilçemizi güzel bir şekılde temsil ettiklerini görüp duyduk.Bu basarıda emeklerı gecen başkan ve yönetimine ve tabıkıde onları destekleyen üyerıne sonsuz teşekkurler ederım.Bir geyiklili olarak gurur duydum.Ve denek faalıyetınde destek olan sayın İsmet KARABAYIRada selamlar.

Avatar
Şenol KARABAYIR 11 yıl önce

Bu güzel organizasyona öncülük eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin DEMİRTAŞ'a, bu güzel organizasyonda Ağasarımızı en iyi şekilde temsil etmemizde çok büyük katkıları olan aynı zamanda Tertip Komitesinde de görevli olan Hemşerimiz İsmet KARABAYIR'a ve emeği geçen herkese çok çok TEŞEKKÜRLER ederiz.
Samsun-Ağasarlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu