Öne Çıkanlar MİS İbrahim Sarı kasımağzı Hilmi Türkmen Muzaffer Durmuş

100 TIR’lık yardım konvoyu yola çıktı.
Üsküdar Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliğiyle Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan 100 TIR’lık yardım konvoyu yola çıktı. 

Esed rejimi ve Muhaliflerin arasında ki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Suriye sınırında yaşamını sürdürmeye çalışan binlerce Türkmen’e zorlu kış şartlarında yaralarını biraz olsun sarabilmeleri için Üsküdar Belediyesi ve aralarında ŞALFED ile ŞALFED'e bağlı Derneklerin de yer aldığ çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşları yardım kampanyası başlattı. Yaklaşık on gün süren kampanya sonunda toplanan ekmek, patates, kahvaltılık, kuru gıdalar, un, su, soba, battaniye, konserve, çocuk bezi, çocuk maması, hijyen malzemesi, ıslak mendil,  kırtasiye, kaban, kazak, pattaniye, pantolon, çorap, bot, ayakkabı, eldiven, bere gibi 100 TIR dolusu insani yardım malzemesi Suriye sınırına doğru yola çıkmak üzere hazırlandı. Üsküdar Harem’de düzenlenen törene Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Ak Parti Ataşehih İlçe Başkanı Naim Yağcı, ŞALFED Başkanı Semih Durmuş, Samsun Şalpazarı Ağasarlılar Derneği Başkanı Nurettin Balta, Fidanbaşı Derneği Başkanı Salih Kambut, Sayvançatak Derneği Başkanı Erol Yanık, Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin, Dorukkiriş Derneği Başkanı Fahri Durmuş, Ağasar Vadisi Derneği Başkanı Ali Atalar Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol konuşmaları sonrasında hazırlanan tırlar dualar eşliğinde yola Suriye sınırına doğru yola çıktı.



 “BAYIRBUCAK KARDEŞLERİMİZE 100 TIRLIK ŞEFKAT ELİ UZATIYORUZ
Yardım tırlarını yola çıkartmak için düzenlenen törene katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bizler Türk Milleti olarak komşu ülkelerdeki yangına duyarsız kalamayız. Bizler komşusu açken, tok yatamayız. İşte Üsküdar’ın kardeşliği burada ortaya çıkıyor. Bugün burada bütün sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle topladığımız 100 tır dolusu malzemeyi yola çıkartıyoruz. Maalesef Suriye’de ki kardeşlerimiz seferberlik durumundalar ve sürekli göçebe haldeler. Oradaki Bayırbucak Türkmenleri hem o tarafta hem de bizim sınırımızda yaşayan kardeşlerimize 100 tır dolusu bir şefkat eli uzatıyoruz. Bu gün buradan yola çıkan tırlarımız inşallah iki üç gün içerisinde sınıra ulaşacaklar. Orada yapılan çalışma sonucunda inşallah yardımları dağıtmış olacağız” dedi.




BAŞKAN TÜRKMEN, YARDIM TIRININ DİREKSİYONA GEÇTİ;
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen tören sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yola çıkacak olan yardım tırının direksiyonuna geçti. Tırın Harem otoparktan dışarıya çıkana kadar kullanan Başkan Türkmen, vatandaşları direksiyon başında selamladı. Daha sonra ise Başkan Türkmen, şoföre koltuğu bırakarak, çıkış yapan bütün tırlara el sallayıp yolcu etti.   
 
ÜSKÜDAR’DAKİ 100 STK KAMPANYAYA DESTEK VERİYOR
Suriye’de ki iç savaştan kaçarak sınır bölgelerine yerleştirilen sığınmacılara Üsküdar ilçesindeki 100 Sivil Toplum Kuruluşu yardım eli uzattı. Yaklaşık 10 gün süren yardım kampanyasına ilçede görev alan sivil toplum kuruluşları ve iş adamları büyük destek verdi. Türkmenlere yardım için TIR’lar dolusu un göndererek katkı sağlayan bazı STK’lar bununla yetinmeyip orada kendi imkanlarıyla fırın kurarak yapılan ekmekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışma başlattı. 









banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih kanbut 8 yıl önce

Öncülük eden sayın Üsküdar Bld bşk sn; av Hilmi Türkmen olmak üzre Şalfed bşk Semih durmuş ve diyer derneklerimizin gayretlerine ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum