Öne Çıkanlar Büyükşehir Tosya davet Kırklareli Kurban bayramı

Şalpazarı İlçe Tarım Müdürlüğü (KKYDP) bilgilendirme toplantısı yaptı.
Başvurular 25 gün sürecek ve 22 Temmuz 2013 tarihinde sona erecektir. Alınacak makine ekipmanın KDV hariç %50’si hibe desteği olarak karşılanacak olup, geriye kalan %50 ve KDV tutarı  makine yatırımcısı tarafından karşılanacaktır.

Başvurular, güncel ÇKS belgesi alındıktan sonra, makine satış bayilerinden veya  İl Müdürlüğü web sitesinden temin edecekleri diğer başvuru evraklarının doldurulmasından sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne veya İlçe Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır.

Program kapsamında kabul edilen başvurular, 2013 yılı uygulama rehberi kriterlerine göre puanlanacak ve puan sırasına göre tahsis edilen bütçe doğrultusunda, kazananlar ve yedekler belirlenecektir. Kazanan ve reddedilen yatırımcıların listesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne ve İlçe müdürlükleri duyuru panolarında askıya çıkacaktır. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Makine almaya hak kazanan yatırımcılar ile, askıya çıkış tarihinden sonra 10 gün içersinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde, hibe sözleşmesi imzalanacaktır.10 gün içerisinde Hibe Sözleşmesi imzalamayan yatırımcıların makine alma hakkı olmayacaktır.

Hibe sözleşmesi imzalandığı tarihten itibaren, mal alımları en fazla 30 gün içerisinde tamamlanır. Süresi içerisinde yatırımcılar tarafından usulüne uygun olarak hazırlanan dosyaların İl Müdürlüğüne tesliminden sonra, alımı gerçekleştirilen makine ve ekipmanların montajı, test işlemlerinin bitirilmesi ve İl Proje Yürütme Birimince tespiti en geç 25 gün içerisinde tamamlanır. Bu süre süt sağım ünitesi ve soğutma tankı için 30 gündür. Bu konu ile ilgili ilçe Müdürlüklerinde Çiftçilerimiz ile bilgilendirme toplantıları 01.07.2013-05.07.2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

2013 Yılı Makina-Ekipman alımı müracat'ları ile ilgili, bu gün saat, 11:00'da Şalpazarı Atatürk İlköğretim Okulu Konferans salonunda yapılan toplantı'da, Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi Mühendislerinden Hüseyin Esmer'in yaptığı bilgilendirme sunumu ile yapıldı.

Mühendis Hüseyin Esmer yaptığı bilgilendirme'de; 34 Çeşit makina var. Bunlardan, Bölgemiz'de kullanıma uygun olan,  Arıcılık makina ekipmanı, Balıkçı gemilerinde soğuk depo, Çayır biçme makinası, El Traktörü, Fndık toplama makinası, Motorlu Tırpan, Su ürünlerinde tuzlama makinası, Su ürünlerinde kuluçka dolabı, Süt sağma ünitesi ve soğutma tankı bu 13-14 tane makina ve ekipmanların bölgemiz'de kullanımı uygun olduğundan, bu makinalara talep olacağını düşünüyoruz dedi.

Vatandaşlarımızın bu makinalar ve ekipmanlardan sadece birtanesinden yararlanma hakkına sahiptir, ikinci makina alma başvurusu yapama hakkının olmadığını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Proğramı (KKYDP) belirleyeceği birim fiatlarına göre desdek ödemlerinin yapılacağını ve birim fiatının üzerinde alınacak olan makina ve ekipman'ların fiat farklarını vatandaşların kendi cebinden ödeyceğini bu konuda vatandaşların makinaları istediği yerden ve baiyiden alabileceğini, alırken fiatlara dikkat etmelerini, ayrıca alınan makinaların paralarının tamamının ödenmesi gerektiğini herhangi bir taksitlendirme ile alaınan makinaların hibe desteğinden yararlanamayacağını, kesilen faturanın kapalı olması gerektiğini söyledi.


 MAKİNE BAŞVURULARINDA ARANAN GENEL ÖZELLİKLER.


1-Başvurular 26 Haziran 2013’de başlamış olup 22 Temmuz 2013’te bitecektir.

2-Başvuru döneminde bir tek makineye başvuru yapılabilecektir.

3- Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri hariç olmak üzere daha önceki etaplarda 2 ve daha fazla hibe desteğinden yararlanan yatırımcılar makine almak için başvuru yapamazlar.

4- Bireysel başvurularda %50 hibe ödemesi kişinin T.C numarasına tüzel kişiliğin ise Vergi numarasına adına, Ziraat bankasında açılacak hesabına yatacaktır.

5-Buzlama makinesi, Balıkçı gemileri için Soğuk Hava Deposu ve Süt Sağım Ünitesi ve Soğutma Tankı için yer tespiti yapılacağından başvurular İl Müdürlüğüne yapılacaktır.

6-Tüm makineler 2012 ve 2013 model olacaktır.

7-Makine fiyatları,Referans fiyat listesindeki fiyatları aşamaz.

8-Yatırımcı başvurduğu makineyi İl Proje biriminin onayı olmaksızın değiştiremez.Bu onay hibeyi geçmeyecek şekilde, model yükseltme şeklinde olur ve hibe sözleşmesinden sonra makine değişimi yapılamaz.

9-Hibe sözleşmesi yaptıktan sonra, makine almaktan vazgeçen yatırmcılar 2 yıl süreyle makine ekipmana başvuramaz

10-Başvuru dosyaları,yatırımcı tarafından elden teslim edilecektir.

11-İlçeler tarafından alınan başvuru dosyaları, her hafta sonu veya bir sonraki pazartesi İl Müdürlüğüne teslim tutanağı ile teslim edilecektir.


2012 YILINDA İLİMİZDE HİBE DESTEĞİ VERİLECEK MAKİNA VE EKİPMANLARIN BAZILARI ŞUNLARDIR:


a) Anıza doğrudan ekim makinesi,

b) Arıcılık makine ve ekipmanı,

c) Balıkçı gemilerinde soğuk depo,

ç) Balya makinesi,

d) Biçer bağlar,

e) Biçerdöver ürün hasadında kullanılan GPS ve dane ölçer,

f) Canlı balık nakil tankı,

g) Çayır biçme makinesi,

ğ) Çeltik fide dikim makinesi,

h) Çiftlik gübresi dağıtma makinesi,

ı)  Dal parçalama makinesi,

i)  Diskli tırmık,

j)  El traktörü,

k) Fındık toplama makinesi,

l)  File sisteminin kurulması

m) Güneş kolektörü,

n) Mibzer,

o) Motorlu tırpan,

ö) Pamuk toplama makinesi,

p) Pancar söküm makinesi,

r) Patates söküm makinesi,

s) Pülverizatör,

ş) Sap parçalama makinesi,

t) Sap toplamalı saman makinesi,

u) Silaj makinesi,

ü) Sıra arası çapa makinesi

v) Su ürünlerinde buzlama makinesi,

y) Su ürünleri için kuluçka dolabı,

z) Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı,

aa) Tambur filtre,

bb) Taş toplama makinesi,

cc) Toprak frezesi,

çç) Yem hazırlama makinesi,

 dd) Zeytin hasat makinesi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.