Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes TULAŞ Adem Yazıcı Şalpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü

ŞALFED yönetimi Sayvançatak Derneği'nde toplandı



ŞALFED, Sayvançatak Köyü Derneği’nin ev sahipliğinde olağan toplantılarından birini düzenledi. Sayvançatak Derneği’nin keşkek ikramıyla başlayan toplantı, daha sonra ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş’un başkanlığında gündem maddeleri üzerinde yapılan fikir alışverişi ve müzakerelerle devam etti.

 



Açılış konuşmasını yapan başkan Köksal Durmuş, 29 Aralık’ta Samandıra’da yapılan geniş katılımlı toplantı alınan kararlar ve ortaya konan görüşler doğrultusunda bazı girişimlerde bulunduklarını söyleyerek, bunları kısaca özetledi. Federasyon yönetiminden bir heyetle Şalpazarı’na giderek idari makamlarla tanışma amaçlı görüşmelerde ve fikir alışverişinde bulunduklarını, Haziran ayında Kurtköy’de düzenlenecek Otçu Şenliği için çalışmaların devam ettiğini, Trabzon’un diğer ilçelerinin temsilcileriyle yapılan toplantıda Trabzon konfederasyonu kurulması için prensip kararı alındığını, 24 Şubat etkinliğinden sonra yine toplanacaklarını, ayrıca 24 Şubat kutlamalarına da aktif olarak katılacaklarını söyleyen Durmuş, “Şalpazarı Trabzon’un ilçeleri arasında en mağduru. Yüksek köylerde hasta olunca ambulans zincirle bile çıkamıyor. Mutlaka 4x4 bir ambulans lazım.” diyerek sözlerini noktaladı.

 



Erol Yanık'tan özeleştiri

Yönetim kurulu üyelerinin dışında ŞALFED’e bağlı derneklerin başkanlarının da davetli olduğu toplantıya yakında oturan bazı yönetim kurulu üyelerinin mazeretsiz olarak katılmaması tepkilere neden oldu. Köksal Durmuş’un açılış konuşmasından hemen sonra söz alan başkan yardımcısı ve Sayvançatak Derneği başkanı Erol Yanık, özeleştiri yapmak istediğini söyleyerek “toplantıya mazeretsiz katılmayan yöneticilere teessüf ediyorum. Burada yöneticiyseniz, toplantılara önem vereceksiniz. Eğer mazeretiniz varsa derneğinizden başka bir temsilci gönderirsiniz. Şu anda bir yöneticimiz bir lokalde batak oynuyor. Devamsızlık konusunda federasyon tüzüğü ne gerektiriyorsa yapılmasını istiyorum” dedi. Daha sonra Şalpazarı izlenimlerine geçen Yanık, halı sahanın yakınındaki tarihi çeşmenin restore edilmesi ve 4x4 bir ambulansın alınmasının ilk aşamada yapılması gerekenler arasında olduğunu sözlerine ekledi. Erol Yanık, gündem dışı bir konuya da değinerek federasyon olarak Sümelâ’nın Şifresi filminden rahatsızlık duyduklarını söyledi ve “Gerçeklerden tamamen uzak, bizi olduğumuzdan çok farklı gösteren ve abartılı sahnelerle dolu bir film” eleştirisini getirdi.

 



Aktaş Derneği’nin çiçeği burnunda başkanı Mehmet Sayal, 24 Şubat etkinliğinin küçük ama dolu bir mekanda düzenlenmesinin daha münasip olacağını, toplantılara devamsızlık konusu yüzünden federasyondan soğuduğunu, bu konu hakkında tüzüğün işletilmesi gerektiğini söyledi.

 



Şalpazarı Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin, Trabzon’un kurtuluşu kavramına prensip olarak karşı olduğunu söyleyerek sözlerine başladı ve sözlerini "Konferans, sempozyum gibi dar kapsamlı etkinlikler düzenlenmeli. Büyük salonlarda eğlence formatında etkinlikler doğru değil. Öte yandan düzenlemek isteyenlere tabiî ki saygımız duyarız. Bunlar maliyetli işlerdir, ancak maliyetin bağlı derneklere yüklenmesi kabul edilemez. Yapacak olan sponsorunu bulsun yapsın, yoksa yapmaktan vaz geçsin. Her federasyon-konfederasyon girişimi ve tartışması bizi bölüyor. Ben hep konfederasyonu savunduk, ancak geniş katılımlı ve temsil gücü yüksek olmalı. Yoksa bir anlamı da yok, sağlıklı da olmaz.” diyerek noktaladı.

 




Hasan Keskin’in sözleri üzerine tekrar konuya giren Köksal Durmuş, konfederasyon için ŞALFED’de yapılan toplantıdaki restini hatırlattı. “ŞALFED olarak önce biz güçlü olmalıyız. Her iki federasyonda da temsilcilerimiz var. Gerekirse hepsinden çekiliriz dedik. konfederasyon yönetimi bugüne kadar hiçbir yerde görev almamış kişilerden oluşacak şartını koştuk. Onlar da kabul ettiler ve süreç öyle başladı” dedi.

 



Kasımağzı Derneği başkanı Osman Taner Karaca farklı bir konuya değinerek Kirazlıtepe’deki imar sorununun devam ettiğine dikkat çekti. Bu konuda civarda bir takım girişimlerin söz konusu olduğunu ve gerekirse onlarla işbirliği yapılabileceğini söyledi.

 

"Gençler dernek işlerine ilgisiz"

Federasyon başkan yardımcısı Mustafa Erdin de 24 Şubat etkinliğinin büyük salonda düzenlenmesine karşı çıktı ve “artık büyük salonlar dolmuyor. Ne kadar ünlü sanatçı getirirseniz getirin, insanlar onları her yerde görüyor, dinliyor. Ayrıca derneklerimizde ciddi bir genç yönetici sıkıntısı var. Gençlerimiz dernek işlerine ilgi göstermiyor, alttan yönetici gelmiyor” dedi.

 

 

Federasyon genel sekreteri Av. Ercüment Çömez, federasyonun bugüne kadar somut bir icraat göstermediği yönünde bir özeleştiri getirerek, konfederasyon tartışmalarının tamamen gündemden çıkarılmasını, gündemi çok işgal ettiğini söyledi. Ayrıca Şalpazarı gezisinin de verimli geçtiğini düşünmediğini, örneğin panel konusunun hiç geçmediğine işaret etti. toplantılara devamsızlık konusunda yaptırım uygulanması gerektiği görüşüne de katılan Çömez, toplantı öncesinde gündemin de kendilerine bildirilmesi halinde zihnen hazır geleceklerini, görüş alışverişinin daha verimli olacağını ifade etti.

 



"Konfederasyon öncelikli maddemizdir"

Son olarak söz alan başkan Köksal Durmuş, konfederasyon konusunda gelen eleştiri ve itirazlara cevap verdi. Sitem dozu yüksek bir konuşma yapan Durmuş, “ŞALFED yöneticileri aynı zamanda Trabzon Federasyonu’nda da yönetici. O federasyona 6 dernek üye olurken neredeydiniz? Niye o zaman karşı çıkmadınız? Bu durum enerjinin bölünmesine yol açıyor. Her seferinde eksik kadroyla toplanmak benim zoruma gitmiyor mu sanıyorsunuz? Konfederasyon bizim öncelikli maddemizdir. 29 Aralık’taki toplantıda konfederasyon için prensip kararı aldık, biz de ona istinaden bu konu üzerinde duruyoruz. Ayrıca bizim 24 Şubat etkinliklerine katılmamak gibi bir durumumuz yok, çünkü kendi bünyemizden 6 dernek etkinliği planlayan federasyonun üyesi konumunda. Bu bizim kendimizi inkar anlamına gelir” dedi.  

 

Netice itibariyle 24 Şubat etkinliği için birbirinden farklı görüşler savunuldu. Konfederasyon konusunda ise başkan Köksal Durmuş ile konunun gündemde olmasına itiraz edenlerin yeterince anlaşamadıkları gözlendi. Şalpazarı’na 4x4 ambulans kazandırılması için bir an önce gerekli girişimlerin başlatılmasına, Kirazlıtepe’deki imar sorununun da federasyonun acil gündem maddeleri arasına almasına karar verildi. 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.