Öne Çıkanlar Zeki Çabuk Sisdağı Bahri Beldüz oto boya şalpazarında kaza

İmkansız değil Başarabilirim Projesi. 
1-Proje’nin adı ve Konusu
 İmkansız değil Başarabilirim Projesi.
Yardıma muhtaç ailelerin çocuklarını diğer aile çocukları ile eşit şartlarda yarışabilmeleri
için yetiştirme kursları açmak SBS ve YGS’ ye hazırlamak, kazanacaklar okullar,ortaöğretim kurumları ve sonrasındaki Yüksek öğretim kurumları ile ailenin gelecekteki fakirlik zincirini bu halkadan itibaren kırmaktır.
 


2-PROJENİN UYGULAMA YERİ  
                                                                                    :
Şalpazarı İlçesinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu ve Şalpazarı Çok Programlı Lisesi

3-ALT -PROJENİN AMACI VE GEREKÇESİ
Eğitimde fırsat eşitliğini yakalayamamış gençlerin daha geniş eğitim olanaklarına kavuşmadan hızla değişen dünyamızda başarıya ulaşma şansları oldukça sınırlıdır. Ekonomik yoksunluklar nedeniyle dershane eğitimine bütçelerinden kaynak ayırtamayan ailelerin çocukları kendi çalışmaları ile hazırlandıkları sınavlarda başarı gösterememektedirler. Her gencin özgür potansiyeline ulaşmasının ve özel dersler alarak üniversite sınavına hazırlanan diğer gençlerle eşit imkânlara kavuşmasının sağlanması, projenin amacıdır.            
İlköğretimin amacı öğrencilerimizi müfredat programı doğrultusunda kendi ilgi, istidat ve
kabiliyetlerine göre yetiştirmek, yapıcı, yaratıcı, bilimsel düşünme, toplumun menfaatlerini kendi menfaatleri üstünde tutma… gibi niteliklere sahip, sorumluluk ve milli duygusu gelişmiş olarak  yetiştirmektir.
 
 4- ALT-PROJENİN ÇIKTILARI VE BEKLENEN SONUÇLARI
Yardıma muhtaç aileler, temel barınma ihtiyaçlarını karşılayacak imkâna sahip olmadıkları İçin başarılı çocuklarını SBS ve YGS’ye hazırlayacak imkân sunamamakta böylelikle eğitimde fırsat eşitliği ilkesi sağlanmamakta ve bu durum ilçemizin, dolayısı ile de ilimizin genel başarısını olumsuz etkilemektedir. Bu kurslar sayesinde bu eşitsizliklerin ortadan kalkması ve imkânı olmayan öğrencilerinde seviyelerini yükseltmelerine yardımcı olunması sağlanmaktadır
 
PROJE KONUSUNDA İLAVE BİLGİ VE AÇIKLAMALAR
 İlçemizde özellikle dar gelirli nüfus gruplarının ve eğitimsiz aile oluşumlarının sayıca fazla olduğu mahalle, köy, yerleşim birimlerinde ortaöğretime devama yönelik eğitim bilincinin gelişmesini engelleyen faktörler genellikle ekonomik yoksullardan kaynaklanmakta olup, yoksul ailelerin çocuklarını okula gidiş gelişleri, kırtasiye, beslenme, güvenli ve sağlıklı bir mekân vb. ihtiyaçlarının karşılanması yolunda yoksul çocukların ilköğretimde önlerine çıkan ekonomik engellerin ortadan kaldırılması ve bu alanda onlara da eğitim fırsatı yaratılması,

 2011–2012 Eğitim-öğretim yılının 1. döneminden itibaren ilköğretime ve ortaöğretime kayıtlı olan yoksul öğrenci sayısının toplamda 204 olduğu, ancak Karadeniz Bölgesinin coğrafi yapısı gereği çok dağınık yerleşim yerlerinde oturdukları için ancak 105 fakir ve başarılı çocuğumuza proje kapsamında hizmet verileceği tespit edilmiştir.

PROJENİN TOPLAM MALİYETİ:27620 lira kırtasiye+30800 lira taşıma+23520 lira yemek bedeli= 81940 Lira toplam proje maliyetidir


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.