Öne Çıkanlar Şalpazarı Hilmi Türkmen Ağasar Refik Kurukız Şalpazarı Haber

3. Çocuk ve Gençlik Festivali'nin 3. Gününde Öğrenciler Çanakkale'yi Gezdi.
Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği'nin 24-27 tarihleri arasında düzenlediği 3. Çocuk ve Gençlik Festivali'nin 3. gününde, Şalpazarı'ndan gelen misafir öğrenci ve öğretmenler, Türkler Ordusu'nun sayısız zafer, şan ve şerefle dolu olan tarihinin en parlak savaş destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale Şehitliği'ni gezdiler.

Edirne'den sabah 04:00'de hareket eden kafile, sabah 08:30'da Çanakkale'ye ulaştı. Kafileyi Gelibolu Karadenizliler Derneği başkanı hemşehrimiz Kerim Seyisoğlu karşıladı. Gelibolu'da yapılan sabah kahvaltısınının ardından kılavuz Mehmet Ateş önderliğinde, Çanakkale Şehitler Abidesi, Mecidiye şehitliği, Seyit Onbaşı'nın anıtı, Sargı yeri Şehitliği, Seddülbahir Cephesi, Savaş Müzesi, 57.Alay Şehitliği, Arı Burnu, Kanlı Sırt, Anafartalar, Conk Bayırı, Anzak Şehitliği ziyaret edildi.

Yenen öğle yemeğinin ardından İstanbul'a dönüş haırlıkları başladı. İstanbul'a dönen kafileyi, Küçükçekmece Halil Akkanat Çok programlı Lisesi Müdürü Şalpazarılı hemşehrimiz Pelitçik Köyünden Mustafa Maden ile Şalpazarı Eğitim KST Derneği Başkanımız Hasan Keskin ve Derneğimiz yönetim kurulu üyesi Av.Ercüment Çömez karşıladılar.

Küçükçekmece gölünün muhteşem manzarası eşliğinde, Avcılar Belediyesinin düzenlediği, akşam yemeğinden sonra Şalpazarı'ndan gelen kafile 2 gruba ayrılarak Avcılar'da bulunan TÜRK METAL SEN ve Bahçelievlerdeki TEDAŞ'ın misafirhanelerinde dinlenmeye çekildiler.

3. Çocuk ve Gençlik Festivali'nin 3. gününde Çanakkale ziyaretine katılanlar arasında; Şalpazarı'ndan gelen Öğrencilere kafile başkanlığı yapan İlçe M.E.M İrfan Ertav ve görevli öğretmenler Köksal Kocaman, Emine Keleş, Kenan Şağban, Esra Karakoç, Kamer Tuncer, Deniz Küçük Tuna ile Dernek Yönetim kurulu üyeleri Mahmut Demir, Serdar Yılmaz katıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.